Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (SERKÜDER) Polonya'nın Debica şehrinde 21-31 Ocak tarihleri arasında yürütülen "Creative Hearts Using Arts" gençlik değişimi projesine katıldı.

5 farklı ülkeden 41 gencin yer aldığı projede sanatta kültürel etkileşim teması ile gençlerin sanat, çizim ve karikatür yoluyla marjinalleşmelerini önlemek için sanatsal çalışmalar yapıldı. Proje katılımcıları karikatür ve çizgi roman çalışmaları için ortak gruplarda bir araya gelerek çalışmalar yaptılar. Polonya sivil toplum kuruluşu temsilcisi Marta Marcinek koordinatörlüğünde yürütülen projede, proje katılımcıları kendi ülkelerinin tanıtımı ile ilgili kültür gecesi organize ettiler. Projenin son gününde katılımcılar Debica Şehrinin Belediye Başkanı Mariusz Szewczyk'yı makamında ziyaret ettiler.

Projeye Grup Lideri olarak katılan SERKÜDER Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Güleç şu bilgileri verdi; "Gençlerimiz için ufukları genişleten, Avrupa'daki yaşıtları ile birlikte çalışma yapabildikleri, karşılıklı önyargıların kaldırıldığı güzel bir proje oldu. İlçemizde daha önce de öğretmeni olduğum şimdi tamamı yurdumuzun değişik şehirlerinde lisans eğitimlerine devam eden gençlerimizle başka bir ülkede Erasmus+ projemiz sayesinde çalışmak heyecan ve mutluluk vericiydi. Projemizde hedefimiz; Gençlere uluslararası ve kültürlerarası ortama katılma fırsatları sağlamak, çizgi roman yaratma becerileri, bilgisi ve teknik çalışmaları yapmak, çizgi roman konusundaki temel yeterliliklerini geliştirmek ve çizgi romanı kendini ifade etme aracı olarak nasıl kullanacaklarını anlamalarını sağlamaktı ve başarılı bir on günü geride bıraktık. Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği olarak gençlerimizi önemsiyoruz, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi kültürel ve sanatsal anlamda daha ileriye taşımak dernek olarak misyonumuz.”

Proje katılımcısı Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencisi Hanife Sinem Baldırlı da şunları söyledi; “Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'ne bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde farklı kültürleri ve insanları tanımanın yanında onlarla ortak bir konuda çalışma fırsatı buldum. Benim için değerli ve faydalıydı, öğrencilik ve daha sonra eğitimcilik hayatımda ömrüm boyunca kullanacağım tecrübeler edindim."

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi