Serikli çiftçilerin temsilcileri olan Ziraat Odası delegeleri genel kurulda mevcut başkan Mustafa Yavuz’u 4. dönem seçerek güvenoyu verdiler.

18 bin kayıtlı çiftçisi bulunan Serik Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. 2011 yılında bu yana başkanlığını 3 dönemdir sürdüren Mustafa Yavuz, yeniden başkanlığa seçildi. Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan olağan genel kurulda divan başkanlığına Eskiyörük Mahalle Muhtarı Ramis Güzel oy birliği ile seçildi. Serik Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu’na Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve ziraat odası delegeleri katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında gündem maddelerine geçildi. Çalışma raporu ve kesin hesapların karara bağlanması; yönetim ile meclisin ibrası sonrasında 2023-2026 dönemi bütçesi kabul edildi.

Seçime Tek Liste Girdi

Daha sonra ise delegeler 21 asil ve 21 yedek meclis üyesini seçmek için sandık başına gittiler. Mevcut Başkan Mustafa Yavuz ve diğer aday Ziraat Mühendisi İbrahim Şahin listelerinin seçim kurulu sandık görevlilerine teslim ettiler. Seçime başlanmadan önce listelerde yapılan incelemelerde İbrahim Şahin’in listesi hatalı bulununca Mustafa Yavuz’un listesi tek liste olarak seçime girdi.

Toplam 65 delegeden 60’ının oy kullandığı genel kurulda kullanılan 60 oyun tamamını alan Mustafa Yavuz’un 21 kişiden oluşan Ziraat Odası Meclis Listesi seçimi kazandı.

İkinci Seçimde Yönetim Belirlendi

Meclis seçiminin ardından Serik Ziraat Odası Yönetim Kurulu’nun belirlenmesi için meclis üyeliğine seçilen 21 üye 7 kişiden oluşan yönetim kurulunu seçimi için sandık başına gitti. Bu seçimde de tek aday olan Mustafa Yavuz’un listesi yine oyların tamamını alarak 21 oy ile seçildi.

4 yıl süre ile yeniden Serik Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Mustafa Yavuz’un yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Zafer Yılmaz, Kasım Murat Selvi, Nebi Barçın, Hasan Top, Mevlüt Çetin ve Nuri Kurşun.

Yavuz’un 4. Dönemi Başladı

Seçimi yeniden kazanan Başkan Mustafa Yavuz bir dönemi kayyum olmak üzere Serik Ziraat Odası Başkanlığı’nda 4. Dönemine başlamış oldu. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Mustafa Yavuz; “Beni yeniden başkanlığa layık gören tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde buradayım.” dedi

Daha önce Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ziraat Mühendisi Ahmet Topçu ise, geçtiğimiz Pazartesi günü rahatsızlığı nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi