GÜNDEM

Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası nedeniyle Serik’te tören düzenlendi.

Turizm Haftası nedeniyle Serik’te tören düzenlendi.

Kadriye Mahallesi'ndeki Serik Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamasına, Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Çimen, Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Jandarma Komutanı Ayhan Aktürk, Emniyet Müdürü Cengiz Usta, AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, STK başkanları, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve turizmciler katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Süleyman Demir yaparak şunları söyledi; “Ülkemiz bir çok medeniyete beşiklik etmiş, zengin bir mirasa sahip, doğal güzellikleri ile cenneti andıran aynı zamanda mevsimi bir arada yaşayabilen kıtalar arası köprü konumunda mükemmel bir coğrafyadadır. Güneş ve deniziyle turizm için bir cennet değerindedir. Turizm sektörü bütün ülkelerin en fazla yatırım yaptığı, ekonomik değeri yüksek en önemli faaliyet alanlarından biridir. Turizm sektörüne uygun iyi meslek insanı yetiştirmek okulumuzun başlıca amacıdır. Bu amacın yanında vizyonu geniş, ülkesini iyi bir şekilde temsil edecek bireyler yetiştirmek okulumuzun en önemli görevleri arasındadır. Unutulmamalıdır ki turizm, sadece bu alanda çalışan profesyonellerin değil tüm ülkenin ortak hedefi olmalıdır.”

Kazancı, “Mesleğinizi Severek Yapmak Çok Önemli”

Turizm sektörünü temsilen konuşan Maxx Royal Belek Otel Genel Müdürü Şenol Kazancı ise; “Turizm o kadar keyifli, o kadar güzel bir iş ki. Binlerce insanla tanışıyorsunuz. Dünyanın her yerine bu meslek sayesinde gittim. Mesleğinizi severek yapmak çok önemli, tabii her mesleğin olduğu gibi zorlukları var. Bizler sizlerin yetiştirdiği meslektaşlarımızı otellerimize bekliyoruz.” dedi.

Şahin, “Turizm Girişimcilerimizin Yanındayız”

Son olarak kürsüye davet edilen Serik Kaymakamı Cemal Şahin konuşmasında şunları ifade etti; “Kadriye'de bulunan Borsa İstanbul turizm meslek lisemiz uluslararası unvana kavuşmuş bir lisemiz. Bizim için gurur abidesi, eğitim kurumlarımızdan bir tanesi. Okulumuz burada ciddi çalışmalara imza atıyor.

Turizmde biliyoruz ki eleman ihtiyacı had safhada. Antalya’yı turizmin başkenti olaraktan adlandırıyoruz. Belek ve Kadriye bölgesini de Antalya'nın başkenti olaraktan nitelendirebiliriz. Bölgemizdeki turizmin bu noktaya gelmesinde coğrafyanın ötesinde tesisleşmenin çok büyük payı var. Turizmcilerin ve girişimcilerin çok büyük payı var. Bizler her zaman turizm girişimcileri ve tarım üreticimizin yanındayız.”

“Turizmden Daha Fazla Pay Almamız Gerekir”

“Bölgemiz ülkemizin turizmden daha fazla pay aldığı bir yer olsun. Gerçekten Avrupa'yı ve dünyanın farklı yerlerini gezdiğimizde görüyoruz ki bölgemizdeki tesis kalitesi dünyanın birçok yerinden çok daha güzel. Madem bu kadar kaliteli hizmeti sunuyorsak turizmden daha fazla pay almamız gerekir. Turizmin artık 12 aya yayılması gereken bir faaliyet olduğunun farkındayız. Bölgemizde de bu konuda özellikle spor turizmi, kongre ve etkinlik turizmiyle beraber bölgemizde 12 aya yayılan bir turizm altyapısı mevcut. Bundan da tabii ki gurur duyuyoruz. Bunu geliştirme konusunda da daha fazla adım atmak gerekiyor. Özellikle belki yaşlı ve sağlık turizmine odaklanmak gerekiyor. Çünkü bizim yatak kapasitemiz belki birçoğu kış sezonunda boş kalmakta. Avrupa yaşlılarını gönderiyor, biz de buna talibiz. Bu konuda projeler de yapıyoruz.”

Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğrenciler arasında havlu katlama ve yaprak sarma yarışması, otel çalışanlarının giydiği kıyafetler defilesi, Erasmus projesi kapsamında Romanya’dan gelen öğrencilerin dans gösterisi ve sonrasında okul öğretmenleri folklor gösterisi yapıldı.

Okula katkılarından dolayı turizmcilere plaketleri Kaymakam Cemal Şahin tarafından, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri ise Belediye Başkan V. Hamza Çimen, Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı tarafından verildi.

Haber: Osman Türkçe