İrlanda ve İspanya’dan öğretmenler Erasmus+ projesi kapsamında Altınova İlkokulu’nu ziyaret ettiler.

İrlanda, İspanya, Romanya ve Türkiye’nin ortaklığında sürdürülen sanat konulu ERASMUS+ KA210SCH “The Art Of Creative Writing”-“Yaratıcı Yazarlık Sanatı” projesinin ilk hareketliliği Antalya’da başarıyla tamamlandı.

ERASMUS+ Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar (KA210) faaliyeti kapsamında 2023-2025 yılı çalışma takviminde yapılacak “The Art Of Creative Writing” başlıklı, İrlanda Ulusal Ajans hibe destekli, 2 yıl sürdürülecek olan projeyi Antalya Kepez İlçesinde bulunan Altınova İlkokulu yürütecek.

Serikli Öğrenciler İspanya’da Serikli Öğrenciler İspanya’da

Altınova İlkokulu proje yöneticileri konu ile ilgili şu bilgileri verdiler;  “Sanat konulu projede uluslararası işbirliğini güçlendirmek, sanatsal konuların farkındalığını arttırmak, bu konu hakkında öğrenmede yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek, kültürler arası etkileşimi arttırmak ve yabancı dil gelişimini sağlamak amaçlandı. İrlanda, İspanya, Romanya ve Türkiye tarafından  kültürel miras ve sanat konuları, işbirliği içinde işlenecek olup, öğrencilerin konuyla ilgili aktiviteler yapması sağlanacaktır.

İrlanda ve İspanya’dan gelen katılımcı öğretmenler, Altınova İlkokulu ev sahipliğinde; Türk eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi edinip, sınıflarımıza ziyaretlerde bulunup inceleme yapıp, ebru sanatını deneyimleyip, proje kapsamında öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalarla hazırlanan dijital sergiyi ziyaret ettiler. Yapılan çalışmalar sonunda sertifikalarını alıp memnun bir şekilde ülkelerine döndüler.

Okul Müdürü Hanifi Mehmet Okur, bu proje ile Altınova İlkokulu’nun ulusal alanda adının duyulmasından son derece mutlu olduğunu ve bu tarz Erasmus projelerine ara vermeden devam edeceklerini dile getirdir. Ayrıca projede emeği geçen İngilizce Öğretmenleri Dilek Çetin ve Necmiye Gündüzalp’e, Sınıf Öğretmeni Rabia Kılınç’a, Rehber öğretmen Pelin Erk’e emeklerinden dolayı teşekkür etti.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN