Anaokulu öğrencileri aileleri ile birlikte bez çanta tasarladılar.

‘Sadece Turist Değil, Dünya Vatandaşıyız’ ‘Sadece Turist Değil, Dünya Vatandaşıyız’

Tekeli Anaokulu öğrencileri velileri ile birlikte kullanılmayan tişört, pantolon, kazak, kendilerine ait küçülen kıyafetlerden ve atık kumaşlardan aileleri ile birlikte bez çanta tasarladılar.

Tekeli (3)-3

Tasarımları okul içerisinde yapılan sergide tanıtıldı. Öğrenci veli işbirliği ile hazırlanan kullanılmayan kıyafetlerden atık materyallerden yapılan çantaların sergisi dikkat çekti. Poşet kullanımını azaltmanın çevreye sağlayacağı yararlar hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Plastik poşetlerin doğada bozulmaları için gereken süre denizde 400 yıl iken, karada 800 yıl olduğu bu bozulma sırasındaysa tüm zararlı materyallerin toprak ve suya geçtiği; insanların çalıştıkları arazilerde bu durum ürünlere de etki ederek sağlığa zararlı durumların ortaya çıkmasına yol açtığı belirtildi.

Aynı zamanda doğaya bırakılan plastik poşetler hayvanların besin zannetmeleri sonucu tüketmeye çalışmaları ve sindirim sistemlerinin bozulmasıyla ölümlerine yol açtığı, ışık etkisiyle daha zehirli ve küçük petro-polimerlere dönüşen plastik poşetlerin sadece tek bir nesli değil, besin zincirini çok uzun süre etkileyecek kadar uzun ömürlü zararlara neden olduğu anlatıldı. Eko-okul programı etkinliğinde amacımız alış-veriş yaparken sürekli kullanıma uygun, sağlıklı ve çevreye dost çantaları kullanmaya dikkat çekmekti.

Haber: Osman Türkçe

Tekeli (5)Tekeli (4)-2Tekeli (2)-3Tekeli (1)-3

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN