Serik Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında gelir tarifesinde artışlar yapılarak tarifeler güncellendi.

Yerel seçimler sonrasında oluşan Serik Belediyesi’nin yeni meclisi ikinci toplantısı olan Mayıs ayı olağan toplantısını yaptı. Meclis şehitlerimize saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul'un başkanlığında yapılan toplantıda 9 maddelik gündem ele alındı.

Mecliste Serik Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Gelir Tarifesinde artışlar yapılarak güncellenmesi oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçti. CHP grubunun evet oyuna karşılık AK Parti ve MHP grupları maddeye hayır oy verdiler.

Teklifler bölümündeki maddeler ise ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

Kumbul, “Belediyenin Resmi Borcu Şu Anda 675 Milyon Lira”

Serik Belediye Meclisinin ilk toplantısı olan 2024 Nisan ayı toplantısında belediyenin toplam borcu 290 Milyon TL olarak belirtilmişti.

Bu toplantıda ise daha detaylı bir açıklama yapılarak 290 Milyon TL’lik borcun; SGK, vergi borçları yapılandırmaları ve esnafları olan borçlar olduğu belirtildi. Bununla birlikte işçilerin ve firmaların davalık borçları, SİNKAR şirketinin borçları ile birlikte toplam borcun 675 Milyon TL olduğu belirtildi.

Kamuoyunda belediyenin borcu hakkında merak edilen konuya açıklık getiren Başkan Kumbul; “Belediyemizin toplam SİN-KAR şirketi dahil 675 milyon lira borcu bulunmaktadır. Toplam borcun içerisinde halen mahkemesi devam eden işçi ve vatandaş alacakları yoktur. Onları da eklediğimizde tahmini 700-750 arası borcumuz var.” dedi.

“Diğer İlçelerin Gelir Tarifeleri 3-4 Kat Fazla”

Gelir tariflerinin güncellenerek arttırılması ile ilgili olarak Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul, Serik Belediyesi olarak var olan borçların ödenmesi, çalışanlara maaş ödemesi, yatırım yapılması, hizmet verilmesi konularının enflasyonist ortamla birlikte göz önüne alındığında bu tarifelerin güncellemesinin mecburiyeti olduğunu belirtti. Başkan Kumbul gelir tarifesindeki artışları yapmadan önce diğer ilçelerde araştırma yaptıklarını ve diğer ilçelerin gelir tarifelerinin Serik'ten yaklaşık 3-4 kat fazla olduğunu gördüklerini bildirdi.

“Ben Çalışanları Partili Partisiz Diye Değerlendirmem, Çalışan, Çalışmayan Diye Değerlendiririm”

MHP Grup Sözcüsü Cüneyt Güzel, Ak Parti grup sözcüsü Levent Konur’un belediyedeki personellerin birimler arası yer değiştirmesi konusu ile ilgili duyumları konusundaki sorularına karşılık Belediye Başkanı Kumbul, konunun herhangi bir siyasi vb. tercih ile ilgili olmadığını belirtti.

Başkan Kumbul, belediyedeki bazı birimlerde personel fazlalığının oluştuğunu ve ilgili birimlerle yapılan çalışma sonrasında yer değiştirmelerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Meclis (4)

Başkan Kumbul konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Ben insanları partili yada partisiz diye yada bana oy verdi yada vermedi diye değerlendirmem, kime oy verdiği önemli değil. Belediye binası içerisinde haddinden fazla çalışan var. Örnek vermek gerekirse Kültür Müdürlüğü’nde 20 kişi var burası 10 kişiyle yürütülür. Kadın Aile Müdürlüğü’nde 25 kişi var, 5 kişiyle o iş yürütülür. Yer değiştirme kararı alırken birim müdürlerini çağırdım. Ben personeli tanımıyorum. Bu çalışkandır, bu değildir diye birim müdürleri rapor verdi. Ben insanları iyi çalışan, kötü çalışan diye ayırırım. Yaptığım değişiklikleri de buna göre yaptım. İlerleyen zamanlarda yine bakıp değerlendireceğiz.”

Devam meclisi toplantısının 6 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00 yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Haber: Osman Türkçe

Meclis (3)-1Meclis (2)-1

'Rüşvet' Soruşturması; Milli Emlak Şefi Ve Harita Mühendisi Gözaltında 'Rüşvet' Soruşturması; Milli Emlak Şefi Ve Harita Mühendisi Gözaltında

               

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN