Türk Hava Kurumunun orman yangınları için aldığı 7 adet CL-215 tipi amfibik uçaktan biri görev yapacağı Antalya'ya geldi.

     THK'nın orman yangınlarına hızlı, kesin müdahale amaçlı uçak filosuna yeni kattığı, 'Ateş Savaşçısı' olarak adlandırılan CL-215 tipi yangın söndürme uçağından biri, konuşlanacağı Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminaline iniş yaptı. Uçağı, THK Antalya Şube Temsilcisi Vasıf Yüceliş'in başkanlığında bir heyet karşıladı. Kaptan pilot Süleyman Selçuk ile Antalya'ya inen ekibe Yüceliş, çiçek sundu.

     THK Antalya Şube Başkanı Vasfı Yüceliş gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da görevli iki uçaktan birinin geldiğini ve uçağın ekim ayına kadar Antalya'da konuşlanacağını kaydetti.

     Yangının çıkmaması için her türlü tedbiri almak gerektiğini vurgulayan Yüceliş, ancak yangın çıktıktan sonra da en kısa sürede müdahale gerektiğini vurguladı. Antalya'da görevlendirilen uçağın pilotu ve İsrail'in Hayfa kentinde geçen yıl yaşanan orman yangınında söndürme çalışmalarına katılan Türk ekibinin lideri Süleyman Selçuk, Türkiye'de ve yurt dışında kendini ispat etmiş Kanada yapımı bu uçağın Antalya'da görev yapacağını söyledi.

     Amfibik (suya ve karaya iniş yapabilen) özellikteki uçağın 15 dakikada hazırlığını tamamlayarak, 12 saniyede 6 ton su kapasitesindeki tanklarını doldurup yangınlara müdahale edebileceğini vurgulayan Selçuk, havada en az 4 saat kalabilme özelliğine sahip uçağın, THK bünyesine önemli bir kazanç olduğuna dikkati çekti.

     Selçuk, ''Bu uçaklar, fedakar milletimizin bağışlarıyla THK'nın aldığı uçaklardır. Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle bu önemli görevleri yerine getirmektedir. Hem milli hem de insanlığın serveti ormanları koruyabilmek gurur vesilesidir. Bir tek ağacı bile kurtarabilmek ayrı bir mutluluk kaynağıdır'' dedi.

     Selçuk, uçağın teknik özellikleri ile ilgili de bilgiler vererek, görev nerede verilirse ekibiyle her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 

    

Editör: Haber Merkezi