Ukraynalı Krystyna Salykına, Serik Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş ile birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Yılın yarısını Kadriye Beldesinde çalışarak geçiren, yarısını da Ukrayna’da öğrenci olarak geçiren Krystyna Salykına Serik Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş ile birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Ukraynalı Krystyna Salykına, Müslüman olmak talebi ile 16 Ağustos 2013 tarihinde Serik Müftülüğüne  müracaat etti. Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra İhtida merasimi düzenlendi. Krystyna Salykına, İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş ve şahitler huzurunda Müslüman olma talebini yineledi. İlçe Müftüsünün telkiniyle Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Krystyna Salykına Elif ismini aldı.

Serik Müftüsü  Dr. Abdulkadir Karakuş İhtida Merasiminin sonunda Elif Salykına’ya İslam Dini hakkında bilgi verdi. Elif isminin Kuran Harflerinin ilki olduğunu ve bu ismin ülfet eden, muhabbet edilen, herkesle anlaşabilen anlamlarına geldiğini söyledi. İsminin kendisine hayırlı olmasını diledi. Kendisi için hazırlanan ihtida belgesini takdim etti ve bu merasimin anısına Kuran-ı Kerim ile çeşitli kitaplar hediye etti.




 

Editör: Haber Merkezi