Serik Belediyesi tarafında oluşturulan motor sporları drag pistinin temeli Belek Mahallesi'nde atıldı.

Drag pistinin temel atma törenine Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik Motor Sporları Kulübü Başkanı Murat Avşar, Serik Motor Sporları Tuning Team Kulübü Başkanı Yusuf Dural, yarış severler, motosiklet ve otomobil tutkunları katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlatan tören, Belediye Başkanı Çalık'ın SRK SMK Başkanı Murat Avşar ile birlikte motosiklete ve Serik Motor Sporları Tuning Team Kulübü Başkanı Yusuf Dural ile birlikte lüks otomobile binmesiyle devam etti. Başkan Çalık motosiklete binerken kask takması ve otomobile binerken emniyet kemeri takması sürücülere mesaj oldu. Tören SRK SMK Başkanı Murat Avşar'ın teker yakma şovu ile iki sürücünün 400 metre yarış kalkışı yapması gösterisi ile devam etti. Başkan Çalık; ''Gençlerde kaykay pisti talepleri vardı yaptık. Belki bölgenin en büyük kaykay pisti oldu. Sonra en fazla talep drag yarış pisti için geldi. SRK SMK Başkanı Murat Avşar ile görüştük yer tespit ettik ve başladık. Bu pist uluslararası standarda uyduracağız inşallah turizmimize bölgemize yararlı olacak. Gençlerimiz ne isterse biz hazırız. İşimiz gücümüz Serik dedik. Ancak kolay olmuyor'' dedi.

SRK SMK Başkanı Murat Avşar, drag pisti için Başkan Çalık'a teşekkür ederek; ''Uzun süredir istiyorduk olmadı. Başkanımız Ramazan Çalık bu pisti kazandırdı teşekkür ediyoruz'' dedi. Serik Motor Sporları Tuning Team Kulübü Başkanı Yusuf Dural ise yarış pisti olmadığı için başka yerlerde yarış yapan arkadaşlarını kazada kaybettiğini hatırlatarak; ''4 Arkadaşımızı kazada kaybettik. Önceki dönemde Belediye Başkanı da söz verdi ancak yapılmadı. Çalık Başkanımız yaptı. Şimdi bu pistte güvenlik duvarı yapılacak daha güvenli olacak'' dedi.

Avşar ve Dural Başkan Çalık'a plaket verdi. Törenin sonunda iş makinesi greydere çıkarak kürüme yapan Başkan Çalık drag pistinin düzenlenmesini gerçekleştirdi.



Editör: Haber Merkezi