Cesur; ''Tüm esnaflarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi son söz esnafındır, 'Kimin doğru söylediğine esnaf karar verecek.''

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur yazılı bir basın açıklaması yaptı. Cesur açıklamalarında şunları söyledi; ''2010 Yılında Serik Esnaf Odası Başkanlığına geldikten sonra ilçemiz esnaflarına hizmet etmek görevimiz ve amacımız oldu. Bu doğrultuda Serik Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur olarak ilçemizin önemli eksiklikleri olan Araç muayene istasyonu, SGK şubesi, Pasaport şubesi, İŞKUR şubesi gibi birimleri ilçemize kazandırmak için gündem oluşturduk, çabalar sarfettik, bu konulara duyarlı olan kişilerle, başkanlarla, müdürlerle iş birliğine giderek bu kurumları ilçemize getirdik ve esnaflarımızın hizmetine sunduk.

Bu süreç içerisinde esnaflarımızın önemli ihtiyaçlarından birinin ise ikinci bir Esnaf Kredi Kooperatifi olduğunu tespit ettik. Var olan mevcut kooperatifin Serik esnafına cevap vermede eksik kaldığını görmeyen yoktur. Antalya'nın bir çok ilçelerinde 2-3 Esnaf Kredi Kooperatifi varken, Serik esnafı tek bir kooperatife mahkum kalmasın diyerek ikinci bir kooperatif kazandırmak için mücadeleye giriştik. Bu konuda öne düşerek büyük gayretler sarfettim, önemli engelleri ve engellemeleri aştık. 2012 yılında S.S. Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifini kurduk.

Kooperatifin yeni kurulması nedeniyle 2 yıl yönetim kurulu arkadaşlarımız ve ben hiçbir maaş almadan görev yaptık. Kooperatifin büyümesini hızlandırmak ve daha etkin hale gelmesi için beraberce çalıştık. 2016 yılı şubat ayına kadar başkanlık görevini yürüttüm.

2016 yılında gerçekleşen genel kurul sonrasında yapılan yönetim kurulu toplantısında benimle beraber olduklarını her fırsatta dile getiren 3 yönetim kurulu üyesi her ne hikmetse bir gecede karar vererek kooperatifler kanunundan doğan haklarını kullanarak yönetim kurulu içerisinde görev değişikliğine gittiler ve beni başkanlık görevinden aldılar. Bende böyle bir değişim istiyorlarsa genel kurul yapılmasını ve kararı esnafın vermesini talep ettim.

Kooperatifin genel kurulunda başkanlık maaşı için 3 bin TL yetki verilmesine rağmen başkanlık aylığı olarak 2 bin 500 TL maaş aldım. Şimdi bunun seçim malzemesi olarak dile getirildiğini duyuyorum. Diğer kooperatif başkanının 9 bin TL aylık aldığı konuşuluyor. Peki bu nasıl bir iş. Üstelik benim 2.500 TL maaşımı malzeme yapanlar, Aylık 9 bin TL maaş aldığı söylenen diğer kooperatifin başkanının dümen suyunda ve kol kola hareket ediyorlar. Burada da takdiri esnaflarımıza bırakıyorum.

Bizler kooperatifi kurmak için büyük mücadeleler verirken birileri esnafımıza gelerek '2. kooperatife ne gerek var dayı', ' o kooperatif sahte, kağıt üstünde kuruldu, zaten kapanacak dayı' diyordu. Bugün ise aynı kişiler kendi kooperatiflerini bırakarak, bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyerek oy istiyor. Kooperatifin kurulması sonrasında kapanması için mücadele eden bir kişinin şimdi bu benim adayım diyerek oy istemesi ne kadar etik? Esnafa yardımcı olmaksa amaç aylardır kredi bekleyen yüzlerce esnafın derdine çare olun. Ama duyuyorum ve görüyorum ki birçok esnaf kredi için sıra beklediğini zannederken öne alınan hatırlı kişilere istedikleri kredi kısa sürede çıkarılıyor.''

''Ortada İstifa Dilekçesi Yok''

''Geçtiğimiz hafta Esnaf Odası Yönetiminden istifa ettiğini iddia eden bir arkadaşımız gazetelerde açıklama yaptı, daha doğrusu açıklama yaptırıldı. Tarafımıza ulaşmış bir istifa dilekçesi bulunmamaktadır. O arkadaşımız 2015 yılında da odamızda başkan vekilimdi ve bende kooperatif başkanlığı görevini yürütüyordum. O süreçte 'Ne kadar doğru kararlar aldığımı ve kooperatif başkanlığı görevinde devam etmemi' söylüyordu. Bir rahatsızlığı olsaydı o günlerde bunu dile getirebilir veya istifa edebilirdi. Kendisine sormak isterim şimdi ne değişti? Bu seçimlerde bizi desteklemek için bizden taleplerin, şartların nelerdi? Önce esnafa onu açıkla, daha sonra karşımızda olman için sana hangi sözler ve vaatler verildi sonra onu da açıkla.

Gelelim şu koltuk meselesine; burada beni iki koltuklu başkan diyerek yıpratmaya çalışanlara sesleniyorum. Benim iki koltuk sevdam hiçbir zaman olmadı. Benim esnafa hizmet sevdam oldu. Bu koltukların gelip geçeceğini ve bunun bir hizmet yarışı olduğunu asla unutmadım. Serik ve Çevresi Kooperatifi Serik'e ihtiyaç olduğu için ve kredi bekleyen esnaflar bir kooperatifin insafına bırakılmasın diye kurulmuştur. Benim kooperatif başkanı olduğum süreçte de bu uğurda esnafa hizmet vermiştir. 17 milyon lira kredi dağıtılmasına vesile olup '0' takip oranı ile bunu başarmak her başkana nasip olmaz.

Esnaflarımızın takdirine her zaman saygı duydum. Oda başkanlığım boyunca esnaflarımızın adil, eşit biçimde gece gündüz hizmetinde olmaya çalıştım ve olmaya devam edeceğim. 24 Eylül 2016 günü yapılacak olan kooperatif seçimlerinde de oy kullanacak tüm esnaflarımızın kararlarına saygı duyuyor ve oy kullanmaya gelerek kooperatiflerine sahip çıkmalarını istiyorum. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi son söz esnafındır, 'Kimin doğru söylediğine esnaf karar verecek.''

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi