ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, okullarda güvenliği sağlamak, öğrencileri suç ve suçlulardan korumak amacıyla 'Güvenli Okullar' projesini başlattı.

 Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, 2016- 2017 eğitim- öğretim yılının başlaması dolayısıyla kent merkezindeki  284 okulda 515 polis irtibat görevlisi göreve başladı. Polis, çocukların günlük yaşamlarının büyük bölümünü geçirdiği eğitim kurumlarında korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için çeşitli tedbirler aldı. Emniyet ekipleri, İlkokul, ortaokul ve liselerde güvenli eğitim ortamının sağlanmasına yönelik proje kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim döneminde kültürel ve sosyal çalışmalar da yapacak.

 Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tespit edilecek okullarda, emniyet müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görevli personel tarafından öğrencilere, 'çocuk hakları,  'okullarda şiddet ve istismar', 'internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi', Acil Çağrı Merkezi (112)  kullanımı, Toplum Destekli Polislik anlayışı kapsamında yapılan faaliyetler, trafik kuralları ve ilkyardım' konularında eğitim ve seminerler verecek.

Proje kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 4 Ekim'de tüm servis şoförlerine de eğitim verilecek. Okul servisleri, trafik yönünden denetlenerek öğrencilerin güvenli şekilde okullarına ulaşımları sağlanacak. Proje kapsamında 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin birinci döneminde okul irtibat görevlilerine çeşitli konulardan 311 sorun, ikinci dönem ise 130 sorun bildirildi.

 

Editör: Haber Merkezi