DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD), ihracat ve uluslararası ekonomik işbirliğinin artırılması yönünde bu yılın son yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da hükümet üyeleri, Antalya turizm sektörüne, ülkelerinde yatırım çağrısında bulundu.

 Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, yönetim kurulu ve üye işadamları, Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antic, Başbakanlık Kabine Başkanı Ivica Kojic ve Ticaret Bakan Yardımcısı Dragan Stevanovic ile görüştü.

 Türkiye'den işadamlarının Sırbistan'a gelmelerinin kendilerini için büyük onur verici olduğunu belirten Enerji Bakanı Aleksandar Antic, Türkiye ile Sırbistan arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğinin çok iyi düzeyde olduğunu söyledi. Bu ilişkileri çok daha üst düzeye taşımayı amaçladıklarını anlatan Antic, bu noktada Türk işadamlarının Sırbistan'a yaptıkları ziyaretleri de çok önemsediklerini ve Türk işadamlarına kapılarının 24 saat açık olduğunu dile getirdi.

 

 4 YILDIR TATİLİNİ ANTALYA'DA YAPIYOR

 Türk işadamlarının Sırbistan'a yönelik yatırımları üzerinde çok ciddi duran bir Sırbistan hükümeti olduğunu kaydeden Aleksandar Antic, dünyanın her yerinden işadamlarına yatırım açısından kapılarının açık olduğunu ancak bilhassa Türkiye açısından çok daha önem verdiklerini ve Enerji Bakanı olarak bizzat bu konuda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Tatilini 4 yıldır Antalya'da geçirdiğini de belirten Bakan Antic, özelleştirmeler içindeki 24 kaplıca otelin yeni yatırımlarının Antalyalı turizmciler tarafından yapılmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

 700'ÜN ÜZERİNDE ÖZELLEŞTİRME

 Sırbistan'a yatırım ve bu yatırımların oluşturacağı iş hacmine çok önem verdiklerini anlatan Ticaret Bakan Yardımcısı Dragan Stevanovic, daha önce Türkiye'den gelip yatırım yapan işadamlarına her türlü kolaylığın sağlandığını ve hiçbir sorun yaşanmadığını anlattı. Stevanovic, Sırbistan'daki kaplıca otellerin özelleştirileceğini, bunlarla birlikte 700'ün üzerinde şirkette özelleştirmeye gidileceğini ve Türk iş dünyasından isimlerle de özelleştirilecek şirketlerin listesinin paylaşılacağını açıkladı.

 

 BAŞBAKANIN TÜRKİYE İLGİSİ

 Başbakanlık Kabine Başkanı Ivica Kojic, Sırbistan Başbakanı'nın özellikle son 2 senedir Türkiye'ye bizzat çok ciddi ilgi gösterdiğini ve bu konuda Türkiye'nin Sırbistan Büyükelçiliği'nin de çok ciddi gayret sunduğunu kaydetti. Kojic, "Başbakanımız Türkiye sözkonusu olduğu durumlarda bizzat görüşmeye hazırdır" dedi.

 

 ANTALYA'DA EKONOMİK ZİRVE

 Toplantıda 5- 6 Ekim'de Sırbistan Dışişleri Bakanı'nın önce Ankara, ardından da Antalya'da Expo 2016'daki Sırbistan bahçesini ziyaretini içeren Türkiye seyahatinde, Antalya'da özellikle turizm sektörü olmak üzere iş dünyasıyla bir buluşmada planlandı. Sırbistan heyeti, bu buluşmada özelleştirilecek olan kaplıca otellerle ilgili Antalya turizm sektörüne projelerin sunumlarını yapacak. Toplantıda diğer sektörlere ilişkin işbirlikleri de ele alınacak.

 Diğer yandan toplantı bitiminde DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Enerji Bakanı Aleksandar Antic'e Döşemealtı Halısı armağan etti.

 

Editör: Haber Merkezi