SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, paralel devlet yapılanmasının siyasi boyutunun da ele alınmasını beklediklerini söyledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Antalya'da partisinin il teşkilatında düzenlenen divan toplantısında, ülkedeki siyasi gelişmeleri değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişimini milli iradeye bir saldırı olarak nitelendiren Öztek, "Bu darbe girişimi toplumu sağcısıyla solcusuyla, iktidarıyla muhalefetiyle, zenginiyle fakiriyle tüm kesimleri bir araya getirmiş ve milletimizin sıkıntılı günlerde nasıl bir araya geldiğini, birlik olduğunu dosta düşmana göstermiştir" dedi.

Paralel devlet yapılanmasının devlet içinde kadrolaşmayı en fazla Ak Parti iktidarları döneminde gerçekleştirdiğini savunan Öztek, "Ak Parti her olayda olduğu gibi bu olaydan sonra da fazla zarar görmeden özür dilemeyle sıyrıldı" dedi. Darbe bastırıldıktan sonra 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini de hatırlatan Öztek, OHAL kapsamında hazırlanan kanun hükmündeki kararnamelerle binlerce insanın işine son verildiğini söyledi. Bunların bir kısmının suçlu, bir kısmının masum olduğunu, suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istediklerini belirten Öztek, "Ancak masum insanların cezalandırılmalarını, mağdur edilmelerini doğru bulmuyoruz. Hükümetten olayın siyasi boyutunun da ele alınmasını bekliyoruz. Siyasi boyutu var bu meselenin. Bir istihbarat zafiyeti de var bu işin" dedi.

Bu işin siyasi boyutunun hesabının sandıkta sorulacağını belirten Öztek, Saadet Partisi'nin 30 Ekim'de 6'ncı olağan büyük kongresini yapma kararı aldığını da belirtti. Öztek, bu süreçte 1 Ekim'de Ankara'da geniş katılımlı istişare toplantısı yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi