Konya Aydınlar Ocağı, doğumunun 87. ve kültürümüze hizmetlerinin 63. yılında Konya'nın yaşayan hafızası gazeteci-yazar Ahmet Güldağ'a teşekkür plaketiyle ödüllendirerek ahde vefa örneği gösterdi.

Serik'te gazetemizde de köşe yazısı yazan eski yazarlarımızdan Ahmet Güldağ'a, Konya'da  Şükran gecesi düzenlendi.  14 Kasım Saat 20.00'de Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen  Ahde vefa örneğinin sergilendiği programa eşi Neriman Hanımla birlikte katılan gazeteci-yazar Ahmet Güldağ'ı, dostları, onun hayatı ve şahsiyeti hakkında konuşarak hatıralar eşliğinde andı. Gazetecilik ve yazarlık hayatına başladığı 1952 yılından itibaren bugün 87 yaşında yazı hayatına devam eden Ahmet Güldağ'ın hayatını ise, Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü anlattı. Zıvarık (Altınekin)'ın Dedeler Köyünde 17 Ekim 1930 tarihinde doğan ve çocukluğunun geçtiği Hadim'in Gölyazı Köyündeki çocukluk ve okul hayatından kesitler sunan Dr. Mustafa Güçlü, Aydınlar Ocağı olarak hayattayken kültür insanlarını anmayı ve onlara ahde vefa göstermeyi gelenek haline getirdiklerini belirterek ''Doğumunun 87., hizmetlerinin 63. yılında Konya kültür hâdimlerinden Ahmet Güldağ ağabeye sıhhat, afiyet ve hayırlı ömürler dileriz'' dedi.

Şükran Gecesi Ahmet Güldağ'ı tanıyanların konuşmalarıyla devam etti. Güldağ'a teşekkür plaketinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle gece sona erdi. Ozan İsmail Detseli'nin Güldağ için yazdığı şiiri ise herkes tarafından beğenildi.

AHMET GÜLDAĞ'A VEFA GECESİ

Konya'mızın ulu çınarı
Tarihin berrak akan pınarı
Geçmişinden bilgiler aktarı
Değerli yazarımız Ahmet Güldağ

Hayatını yaşamayı pek bilir
Bir asırlık olaydan haber verir
Kalemi de çok verimlidir
Sevilen insan Ahmet Güldağ

Bin dokuz yüz otuz doğumlu
Bütün insanlar ile uyumlu
Temiz kalpli ve iyi huylu
Konya çelebisi Ahmet Güldağ

Okurları tarafından sevilir
Sözleri yazıları değerlidir
Bana da azıcık enişte sayılır
Dürüst insan Ahmet Güldağ

Çok yer gezmiş çok dolaşmış
Kültürde zirveye ulaşmış
Dağ ile şehri bir yaşamış
Yaşlı çınar Ahmet Güldağ

Daha genç seksen yedilerde
Hafıza ve bilinci çok yerinde
Tarihi olayları günü gününe
Hatırlar ağabeyim Ahmet Güldağ

Altın ekin ilçesi dedelerden
Çocukluğunu yaşadığı hadimden
Geçmiş yaşamın kesitlerinden
Bilgiler aktarır Ahmet Güldağ

Bu ozan İsmail in eski tanıdığı
Hulusi kalp ile sevip saydığı
Bilgisinden çok faydalandığı
Bir dehadır Ahmet Güldağ

 

Editör: Haber Merkezi