Serik Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen madde bağımlılığı ile mücadele konferansı yoğun bir katılımla Cumartesi günü yapıldı. Böylelikle toplumun kanayan yarası olan uyuşturucu sorununa dikkat çekildi.

Cumartesi günü saat 14.00'da Serik Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birim Amiri Coşkun Taşkoparan katıldı. Konferansa MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, MHP Serik İlçe Yönetimi üyeleri, Ak Parti Serik Gençlik Kolları Başkanı Ümit Ünal, Ülkü Ocakları eski başkanları, gençler ve aileler katıldılar. Serik Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen madde bağımlılığı ile mücadele konferansının açılışını ve sunumunu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sait Malacı yaptı.

 

'0 552 155 07 07 Nolu ''Alo Narko İhbar Hattı'

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birim Amiri Coşkun Taşkoparan gençlere ve katılımcılara yönelik olarak verdiği konferansında madde bağımlılığı ile mücadelede neler yapıldığı ve nelerin yapılması konusunda bilgiler verdi. Taşkoparan madde bağımlılığı konusunda ailelere ve gençlere önemli uyarılarda bulundu. Narkotik Birim Amiri Coşkun Taşkoparan, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan 0 552 155 07 07 nolu 'Alo Narko İhbar Hattı' olarak bilinen uyuşturucu ihbar hattı vasıtası ile bu konuda her türlü bilginin vatandaşlarca paylaşılabileceğini bildirdi.

Konferansa katılan dinleyicilerden kız çocuğunu uyuşturucudan kaybetmiş bir kadın ise gençleri ve aileleri bu konuda uyaran kısa bir konuşma yaptı. Kızını uyuşturucudan kaybeden annenin ağlayarak anlattıkları dinleyicileri derinden etkiledi.

Serik Ülkü Ocakları Başkanı Celal Arıcan konferans sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi; '' Serik Ülkü Ocakları tarafından Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Beyefendinin talimatları ve Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Sayın Alperen Tuğrul Küreşoğlunun destekleri ile madde bağımlılığının zararları başlıklı konferans Serik Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Milliyetçi Hareket Partisi Serik İlçe Başkanı, parti yöneticileri ve çok sayıda ülküdaşımız iştirak etti. Madde bağımlılığı konusunda geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve aileleri Antalya İl Emniyet Müdürlüğü narkotik birim amiri Coşkun Taşkoparan tarafından bilgilendirildi kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Ölüm haberleriyle kamuoyunda yankı bulan ve mücadeleye rağmen kullanım oranları giderek artan  uyuşturucu maddeler ve madde bağımlılığı en can yakıcı sorun halini almıştır. Gün geçmiyor ki, ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne veya yüreği yanık bir baba kalmamış olsun.  Bağımlılıkla mücadele tek bir kurum veya merciinin işi değildir. Üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum gibi birçok paydaşın çabalarını ortaya koyması gerekir. Biz de Serik Ülkü Ocakları olarak bağımlılığın en can yakıcı sorun halini aldığı bu kapsamda bugün burada yaptığımız gibi çeşitli etkinlikler yaparak farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Toplumda kangren haline gelmiş madde bağımlılığı konusunda Ülkü Ocakları Genel Merkezimizle ''Damarlarındaki asil kanı kirletme'' sloganıyla yola çıkarak, gençlerimizin maddenin esiri olmaması için yoğun gayret göstermekteyiz. Uyuşturucu madde kullanımının ülkemizde ve dünyada son zamanlarda giderek yaygınlık kazandığı yapılan araştırmaların gösterdiği bir gerçektir. Dünyada 180 milyon insan uyuşturucu kullanmakta ülkemizde ise en az bir kere kullananların oranı yüzde 2.7 şeklindedir. Bu artışın sebepleri ve bununla mücadele için yapılacaklar aslında hepimizin ortak meselesidir. Çünkü aynı hayatı, aynı ülkeyi, aynı sokakları paylaşıyoruz. Tarihî ve kültürel kökleri hala canlı olan, mensup olduğu ahlaki değerleri bir şekilde korumayı başarmış bir Türkiye'nin, geleceği olan gençlerini de koruması elzemdir. Biz bu konuda elimizi taşın altına koymaya dünden razıyız. Gençlerimizi yokluğa sürükleyen ve sosyal, bedensel, ruhsal tahribata yol açan madde bağımlılığına karşı bir kez daha ''Damarlarındaki asil kanı kirletme'' diyoruz.

07 GYM Arena Spor Salonu ise işletmecileri ve sporcuları ile birlikte konferansa katılarak uyuşturucu ile mücadeleye destek verdiklerini belirterek; 'Spor, Dostluk Kardeşlik ve Barış'tır pankartı açtılar.

Programın sonunda ise Serik Ülkü Ocakları Başkanı Celal Arıcan tarafından konferansı veren Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birim Amiri Coşkun Taşkoparan'a bir plaket taktim edildi.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi