Akçaalan İlkokulu'nda bu sene birbirinden farklı bir çok mezuniyet töreni düzenlendi. 4 yıl boyunca öğretmenlerinin büyük bir özenle yetiştirdiği 141 öğrenci 4. Sınıftan mezun olurken; 100 öğrenci de anasınıfından ilkokul kademesine geçti.

Mezuniyet törenleri piknik organizasyonları, iftar yemekleri, sınıf organizasyonları şeklinde çeşitlilik gösterirken içeriğindeki slayt gösterileri, mezuniyet hediyeleri, mezuniyet madalyaları, danslı ve marşlı gösteriler, müzikaller, veda şarkıları, rontlarda renkli görüntülere sahne oldu.

Akçaalan İlkokulu Müdürü Mustafa Toşur mezuniyetlerle ilgili olarak şunları söyledi; ''Kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz  mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Bugün burada oluş sebebimiz, sevgili öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlamalarını kutlamak ve sizlerle son bir defa birlikte olmaktır. Öğrencilerimizin gayretleriyle size güzel bir tören hazırlamaya çalıştık. Sevgili veliler, unutulmamalı ki, eğer bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse sabırlı olmayı öğrenir. Eğer bir çocuk desteklenip yüreklendirilmişse, takdir etmeyi öğrenir. Eğer bir çocuk haklarına saygı gösterilerek, güven içinde yetişmişse, kabul ve onay görmüşse kendine inancı, güveni gelişir. Kendini sevmeyi, dolayısıyla bu dünya da mutlu olmayı öğrenir. Kıymetli veliler, dört yıl önce kafanızda bir sürü soru işareti taşıyarak bizlere getirdiğiniz o mukaddes emanetinizi bugün sizlere sağlıklı ve özgüveni yüksek bireyler olarak teslim ediyoruz. O gün çok küçük olan yavrularınız bugün artık daha büyük ve kendinden daha emin bir şekilde hareket edebiliyorlar. Öğrencilerimizin her zaman başarılarında, sevinçlerinde ve üzüntülerinde yanında olduk. Bizim amacımız onları eğitirken kendine güvenen, sorgulayan ve aynı zamanda sahip olduklarına inanan, görev ve sorumluluklarını düzenli ve vaktinde yerine getiren toplumuna faydalı bir birey olarak yetiştirmekti. Biz bugün bu hedefi ziyadesiyle yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşarken diğer yandan ayrılmanın da hüznünü yaşıyoruz. Öğrencilerimizin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor, bu ayrılıktan sonrada her zaman yanlarında olacağız ve onlar hep kalbimizdeler. Bu yıl 2. mezunlarımızı gönderiyoruz. Anne yarısı, baba şefkati gözetiminde ve onların kanatları altında olan yavrularımızın eğitimlerinin birinci aşaması bu dönem sonu itibari ile sonuçlanıyor. Onlar, biraz daha kendi ayakları üzerinde duracakları ortaokul için, emin adımlarla ilerleyecekleri şekilde yetiştirildiler ama biz onları yine yakından takip ediyor olacağız.

İlkokul için tam anlamıyla donatılmış bir okul öncesi (anasınıfı) grubu da gelecek sene için umut vaat ediyor. Onlar eğitim-öğretim hayatlarına Akçaalan İlkokulu'nda başladıkları için ne kadar şanslı olduklarını ilerleyen zamanlarda anlayacaklardır. Çünkü onlar öğrenmeyi öğrendiler. Öğretmenlerimizin hazırladıkları haftalık programlar ışığında yetiştirilen okulumuzun en küçükleri, eminim ki 4 yıl sonra buradan mezun olurken geleceğimizin emin ellerde olacağını bize gösteren davranışlarla uğurlanacaklardır. Gözleri ve kalpleri pırıl pırıl parlayan en miniklerimizin her daim ışıklarının sönmemesi için elimizden geleni yapacağız.

 Okulumuzun fiziki donanımları ile her türlü sosyal imkânları yeterli hale getirildi. Güvenlik tedbirlerimizi her yıl güncelliyoruz. 17 tane servis aracı hizmet veriyor. Okul bahçesi çocuklarımızın enerjilerini harcayabilecekleri büyüklükte ve dizayndadır.   Eğitimde kurumsallaşma ve ekip olma önemlidir.  Bu konuda Akçaalan İlkokulu olarak her zaman hazırız. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerini son bir vedayla uğurlayıp bize birbirinden farklı duyguları, yaptıkları çeşitli törenlerle yaşatan Okul Öncesi Eğitim öğretmenlerimiz Betül Uğur'a Melek Kaya'ya Ayşe Taş Durmaz'a Gülnazik Bozkurt'a 4. Sınıf Öğretmenlerimiz Sevda Toşur'a, Gülnur Eğdir'e Gülsüm Güner'e Fırat Akpınar'a  Salih Erdem'e ayrıca tüm velilerimize ve öğrencilerimize Teşekkür Ederim.''

Mezuniyet törenleri öğrencilerin keplerini havaya atmaları ve iyi dilek temennilerle son buldu.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi