Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen Kendini Keşfet Riskleri Defet projesinde sona yaklaşıldı.

 

Proje ile ilgili gazetemize açıklama yapan Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Tunç; ''Halkımızın basınımızdan da takip ettiği üzere İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının da desteği ile yürüttüğümüz Projenin üç ayağından ikisi olan hazırlık ve öğrenci eğitimleri başarıyla tamamlanarak ilçemizin kültür tarihine eklendi.''  dedi.

 

Projenin öğrenci eğitimlerinin sona ermesi nedeniyle 13 Eylül günü Tekeli Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı, Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan, Gedik İlkokulu Müdürü Feza Yağcı, Kaymakamlık Dernekler Masası Sorumlusu Adem Yağcı, eğitim alan öğrencilerin aileler ve Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetimi katıldı. Etkinliği  pasta keserek kutlayan öğrenciler projenin bitmesi nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadılar. Proje süresince eğitim gören çocuklara belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı, Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan, Kaymakamlık Dernekler Masası Sorumlusu Adem Yağcı, Emekli Eğitimci Adil Öz ve ilçemizin esnaflarından İbrahim Şahin verirdi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Sayın veliler, değerli öğrencilerim, kıymetli öğretmenlerim böyle güzel bir projenin paydaşı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İlçemizde böyle projelerin yapılıyor olması son derece sevindirici, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başta burada bulunan öğrencilerimiz olmak üzere ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu eğitim öğretim yılını başarı dolu mutlu huzurlu bir şekilde geçiririz, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı ise; "Sevgili öğrencilerim, değerli veliler, öğrencilerin, çocukların teknoloji bağımlısı olduğu şu dönemde çocuklarınızı bu tür sosyal etkinliklere yönlendirdiğiniz için sizleri, bu tür etkinliklere katıldığı için öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yıl mükemmel işler başaran, ilkleri yapan, dernek üyelerimizi de ayrıca kutluyorum, hepinize başarılar diliyorum." dedi.

 

Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan da yaptığı konuşmada; "Böyle güzel bir projeyi hazırlayan ve uygulama safhasına getiren çok değerli öğretmen arkadaşlarımı öncelikle tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Bu proje Serik'te bu tür projelerin ilkiydi, emek isteyen, fedakarlık isteyen, zaman isteyen böyle güzel işlerin içinde bulunan herkesi tebrik ediyorum, özellikle siz değerli velilerimizi böyle projelere çocuklarınızı teşvik ettiğiniz için ayrıca kutluyorum, öğrencilerimizin almış oldukları bu belgeler hayırlı olsun." dedi

 

Projenin bundan sonraki kısımları hakkında bilgi veren Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Tunç, veli ve öğretmenlere yönelik önümüzdeki ay içerisinde proje sonuçları, teknoloji bağımlılığı ile mücadelede sanatın ve sporun önemine yönelik hazırlanan eğitim çalışmaları yapılacağını açıkladı. Tüm bu süreçte dernek yönetim kurulu adına; Sayın Kaymakamımız Haluk Şimşek'e, Belediyemizin imkanlarını öğrenciler için her daim seferber eden Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık'a, Kaymakamlık Dernekler Masası Sorumlumuz Adem Yağcı'ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz'e, Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz İbrahim Şanlı'ya, Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan'a, Tekeli İlkokulu Müdürü Adnan Keser'e,  emeğini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize, çocuklarını düzenli olarak eğitimlere katılmasını sağlayan velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Tunç yaşadığımız çevreyi tanıyalım vizyonu ile yürüttükleri kültür ve doğa gezilerini sürdüreceklerini hatta en kısa sürede hazırlıkları tamamlanacak olan Yazılı Kanyon doğa gezisine tüm Seriklilerin katılımını beklediklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl halkımızın büyük teveccüh gösterdiği koro çalışmalarının bu sene de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün destekleriyle süreceğini belirten Tunç ''Verilen konserlere halkın katılımı yüksekti bu bizi bu yıl da çalışmaları sürdürmeye teşvik etti." dedi.

 

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi