Antalya'nın Serik ilçesinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi.

Serik Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, İl jandarma Komutanı J. Tuğgeneral Tekin Aktemur, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Sezai Özkurt, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Danışmanı İsa Akdemir, Tapu Kadastro 6. Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca, İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürü Fuat Koçak, DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl ve İlçe Müdürleri, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı.

Toplantının açılış ve selamlamasını Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ise konuşmasında şunları dile getirdi; ''İlçemizde bulunan otellerden 54 tanesi mavi bayrağa sahip bulunmaktadır. Bu bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bu sayının artması için her türlü desteği katkı verdik,  vermeye de devam ediyoruz. 1984 yılından beri bu bölge turizm merkezi. Serik'in, Belek, Kadriye, Boğazkent bandında yer alan bölgesinde şu anda 76 adet 5 yıldızlı otel bulunmakta toplam yatak kapasitesi 80 bin civarı toplam çalışan sayısı ise 25 bin civarında. Tabii turizm sezonu haricinde yani kış aylarında çalışan ve istihdam sayısı düşüyor. Bu sebeple bizim önem verdiğimiz konulardan bir tanesi bu konu yani kış aylarında da turizmin canlı olması otellerin açık olması. Serik'te spor turizmi hızlı ve çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Gelişen bu sektörü herkesin desteklemesini bekliyoruz. İşte bu spor Turizm'in de destekleyip turizmi 12 aya yayabilirsek insanlar 12 ay boyunca çalışma ve iş sahibi olma imkanı bulacaklar.''

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Serik'te bulunma amaçlarının milletvekilleri, bölge müdürleri, il müdürleri ve ilçe bürokrasisi ile bir araya gelip muhtarları dinlemek, mahallelerin sorunları ve çözüm yolları için çareler bulmak olduğunu söyledi. Belek, Boğazkent ve Kadriye'yi bünyesinde barındıran Serik'in şu anda Antalya'nın en önemli destinasyonu içerisinde olduğunu belirten Karaloğlu, neredeyse bir ülke kadar kaliteli yatak kapasitesi bulunan bir alt destinasyondan bahsettiklerini ifade etti.

Ziyaretçilerin Belek bölgesinde otelden çıkıp Serik Merkeze gelmesini teşvik edecek aktivitelere ihtiyaç bulunduğunu belirten Karaloğlu; ''Bunu sağlamazsak sahilde başka bir dünya, Serik merkezinde başka bir dünya, arka köylerde başka bir dünya devam eder. Bu çok sürdürülebilir bir şey değil. Bu problem mutlaka çözülmeli, yerel halk bölgede oluşan turizm ekonomisinden daha fazla istifade edebilmeli. Daha fazla gelir elde edebilmeli ki turizme daha çok sahip çıksın. Bunu mutlaka oluşturmamız lazım.'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her hafta Külliyede Türkiye'nin dört bir yanından muhtarları Ankara'ya çağırarak toplantılar yaptığına değinen Karaloğlu, Toplantıda görüşülen sorunlarında İçişleri Bakanlığı vasıtası ile çözülmek üzere Valiliklere aktarıldığını söyledi. Karaloğlu, Her sene Ocak ayında Cumhurbaşkanı Başkanlığında tüm il valilerini toplayarak valilere verdiği en önemli talimatın İllerde muhtarlar ile bir araya gelerek sorunlarının dinlenmesi ve çözülmesi noktasında çaba sarf edilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Program sonunda Vali Karaloğlu'na Serik belediye Başkanı Ramazan Çalık tarafımdan Plaket ve Serik Bıçağı hediye edildi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi