Akçaalan İlkokulu'nda öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte başlayan tören, öğrenciler tarafından düzenlenen gösteriler ile devam etti. Gösteriler vatan sevgisi konuluydu. Bayram coşkusunu kıyafetleriyle yansıtan öğrenciler birbirinden renkli ve güzel gösterilerini sergilerken,  aileleri tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Renkli ve güzel görüntülerin ortaya çıktığı gösteriler, öğrenciler ve aileleri için unutulmaz bir anı oldu. Okulda sınıfların içi, kapıları ve pencereleri bayraklarla, balonlarla süslendi. Okulun binasına ise büyük Türk Bayrakları ve Atatürk Bayrağı asıldı.

Okul Müdürü Mustafa Toşur tören konuşmasında şunları söyledi; ''Bugün Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü kutladığımız büyük gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum. Milletimizin bağımsızlık savaşını kazanmasının ardından, demokratik açılımları mümkün kılacak biçimde Mustafa Kemal Atatürk'ün engin ileri görüşlülüğüyle kurulan Cumhuriyet, yönetim biçimi olmasının ötesinde bir kalkınma ve modernleşme hamlesidir. Cumhuriyet rejimi, milletimize en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş, halkımız tarafından da kısa sürede benimsenerek sahiplenilmiştir. Cumhuriyet yolunda emin adımlarla ilerletmeye çalıştığımız öğrencilerimizin öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı gösteriler onların bu yolda ne çok adım atacağının göstergesidir. Ayrıca İlçemiz genelinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren 3/B sınıfı öğrencimiz Asude Korkmaz'ı huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinize iyi seyirler diliyor, tören sonrasında sizleri Cumhuriyet Sergimizi izlemeye davet ediyorum''

Asude Korkmaz ödülünü Cumhuriyet Başsavcımızdan ilçe merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Programında teslim aldı. Gösterilerin akabinde okul girişinde hazırlanan Cumhuriyet Sergisi gezildi. Öğrencilerin sınıf içinde konuya paralel olarak gerçekleştirdiği etkinliklerin fotoğraflarıyla 2 ve 3 boyutlu proje çalışmaları sergilendi. Günün sonunda okul yöneticileri katılım gösteren herkese teşekkür ettiler.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi