DÜNYACA ünlü top modelleri podyuma çıkartarak Türkiye'nin en büyük moda şovuna imza atan Hikmet Eraslan, sahip olduğu İtalyan ressamların eserlerinden oluşan koleksiyonunu kitap haline getirdi.

Eraslan'ın, sanata bakışını ve resim sanatının iş hayatına yansımalarını da kaleme aldığı 'Renkli Fikirler' adlı kitabı, Türkiye'deki en iddialı İtalyan resim koleksiyonlarından birini sanatseverlerin beğenisine sundu. Eraslan, kitabın tüm gelirini yardıma muhtaç çocukların eğitiminde kullanılmak üzere Doğubeyazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı.

Renkli Fikirler'in tanıtımı, İstanbul'daki Dosso Dossi Hotels Downtown'da gerçekleştirildi. 'İtalyan Sanatçılar İstanbul'da' adlı resim sergisi eşliğinde gerçekleşen etkinlik, iş ve sanat dünyasından pek çok ismin buluşmasına ev sahipliği yaptı. Geceye, ünlü ressamlar Ahmet Güneştekin ve İsmail Acar, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Sinan Engin, Faik Çetiner ve Alişan'ın da olduğu pek çok davetli katıldı.

 

YÜZÜNÜ TUVAL YAPTI

Koleksiyonunda yer alan 120 eseri bir sanat kitabına taşıyan ve resim sanatının hayatına kattıklarını kaleme alan Eraslan, sanatseverlerin karşısına bir de sürprizle çıktı. İtalya'nın yaşayan önemli ressamlarından Antonio Sannino, Eraslan'ın yüzünü tuval olarak kullandı. Eraslan, kitabına iddialı bir kapak hazırladı.

 

DOSSO DOSSİ'DEN İLHAM ALDI

İlk kitabı 'İyi ki Battım'da iş hayatına atıldığı zamanki hatalarından aldığı dersleri anlatan Eraslan, ikinci kitabında da iş hayatını ve resim sanatını birleştiriyor. Şirketi Dosso Dossi'nin adını 16. yüzyılda yaşamış İtalyan ressam Giovanni di Niccolò de Luteri'nin sanat lakabından alan Eraslan, "Dosso Dossi ismini verdiğim şirketimde biz de ayrı bir çizgi izledik ve hiç denenmemiş bir iş modeli yaratarak pazarlamada yeni bir devir açtık. Kitabıma Renkli Fikirler ismini vermem de bundan kaynaklanıyor. Çünkü Luteri çizgi ve renklerle resim sanatında, biz de yenilikçi fikirlerimizle iş dünyasında fark yarattık. Resmi sevmemi ve bir sanatsever olmamı büyük ölçüde etkileyen bu sanatçının adını kendi şirketimde yaşatıyor olmak bana ayrı bir mutluluk veriyor" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi