Ocak ayında olmamıza rağmen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcakları ile birlikte Serik'te badem ağaçları çiçek açmaya başladı.

Hava sıcaklığının son bir haftadır yaklaşık 20 dereceler civarında seyrettiği bölgemizde badem ağaçları renk renk çiçek açtı. Beyaz ve pembe çiçeklerle donanmaya başlayan badem ağaçları arılar için de büyük bir şifa oldu. Bal arıları açan çiçeklere hücum ederek beslenmeye başladılar.

Her ne kadar havalar bahar havası gibi güzel gitse de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin devam etmesi üreticiler açısından endişe verici bir durum olduğu belirtiliyor. Bu seviyelerde devam edecek olan sıcaklarla birlikte başka ağaçların da çiçek açması daha sonra gelebilecek olan bir soğuk hava ile ağaçların don vurup çiçeklerin dökülmesi çiftçiler açısından çok korkulan bir durum.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Serik ile ilgili önümüzdeki 5 günlük tahminlerinde hava sıcaklıklarının 18-20 dereceler civarında olacağı belirtiliyor.

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi