21 Mart Nevruz Şenlikleri Kutlama Programı Tekeli İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerle yapıldı.

 Serik'te nevruz dolayısıyla Tekeli İlkokulu bahçesinde kutlama programı düzenlendi. Kutlama programına, Kaymakam Haluk Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Belediye Başkan V. Bünyamin Okudan, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Savaş, MHP, CHP, İYİ Parti ve DSP İlçe Başkanları, Cumhur ittifakı, Millet İttifakı ve DSP Belediye Başkan adayları daire müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunarak başlayan etkinlikte, öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzik, Türk devletleri Bayrak ve halk oyunları gösterilerini sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Tekeli İlkokulu Müdürü Adnan Keser tarafından yapıldı. Keser konuşmasında şunları söyledi; ''Türklerin anayurdu Orta Asya'dır. Türkler, Orta Asya'dan çeşitli yönlere göç ederek ulaştıkları bölgelere kültürlerini taşımışlardır. Türk Dünyası ve toplulukları ile iyi ilişkiler kurabilmek, onlarla her alanda iş ve gönül birliği yapabilmek amacıyla ülkemizde 1991 yılında 21 Mart nevruz gününü içine alan hafta Türk Dünyası ve toplulukları haftası Nevruz Bayramı ilan edilmiştir. Tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı "ana" olarak vasıflandıran Türk'ün düşünce sisteminde "baharın gelişi" elbette önemli bir yere sahip olacaktı. Nevruz, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahar bayramıdır. Türk kültüründen kaynaklanan Nevruz bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak "ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya'nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz güllerinin geleceğe umutlar taşıması temennisiyle Nevruz Bayramının ülkemize sağlık mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.''

Kutlamalarda Kaymakam Haluk Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, siyasi parti başkanları, STK başkanları ve belediye başkan adayları birlikte Nevruz ateşini yaktı ve örs üzerinde demir dövdüler.

Tören öncesinde Orman İşletme Müdürlüğünce katılımcılara çam fıstığı fidanı ve bitki çayı dağıtıldı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi