Kaymakam Haluk Şimşek, bilek güreşi branşında Türkiye dereceleri yapan Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini makamında kabul etti.

2018-2019 Okul Sporları Sezonunda, bilek güreşi müsabakalarında Türkiye 3.'lüğü kazanarak Serik'e bronz madalya getiren Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Havva Şahin ve İnci Yıldırım Kaymakam Haluk Şimşek'i ziyaret etiler. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmet Karakaya ve Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Kuzu da hazır bulundu.

Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Havva Şahin, 14-15 Nisan 2019 tarihlerinde Karabük'te yapılan Okul Sporları Bilek Güreşi Genç Kız B Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3.'sü oldu. İnci Yıldırım ise 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Eskişehir'de yapılan Bilek Güreşi Genç Kız A Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3.'lüğü kazındı. Sporun bireysel ve toplumsal olarak önemini vurgulayan Kaymakam Şimşek; ''Çocuklarımız için spor çok önemli. Bunun için çocuklarımız hem okula gitmeli hem de spor yapabilmeli.'' dedi. Şimşek Türkiye 3.'sü olan Havva Şahin ve İnci Yıldırım'ı kutlayarak başarılarının devamını diledi.

2018-2019 Okul Sporları Bilek Güreşi branşında Antalya İl Birinciliğinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 19 altın, 6 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak; toplam 30 madalya ile Antalya sporuna damga vurmuşlardı. İl bazında dereceye giren öğrenciler daha sonra Antalya'yı Türkiye elemlerinde başarı ile temsil etmişlerdi.

Okullarının Gurur Oldular

Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsmet Karakaya, bilek güreşi branşında elde edilen başarının okul adına büyük bir mutluluk yaşattığını ifade ederek başarı sürecini şöyle özetledi; ''Okulumuzda bu sezon bu spora başlayarak iyi bir hazırlık devresi geçiren öğrencilerimiz Beden Eğitimi Öğretmenimiz Murat Kuzu yönetiminde ilk olarak il elemelerine katıldılar. 18 Şubat 2019 tarihinde Antalya Kapalı Spor Salonunda yapılan Okul Sporları Bilek Güreşi Antalya İl Birinciliğinde Müsabakalarında Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz 18 Altın, 6 Gümüş ve 4 Bronz madalya kazandılar.

Antalya İl birinciliğinde öğrencilerimizden; Yasemin Deniz ve Hatice Öcal, Sağ Kol ve Sol Kol 1. si olarak 2'şer altın madalya kazandılar.  Sabuha Özmen, Nuriye Karatay, Havva Şahin, Damla Kaban, Ayşe Rüveyda Doğan, Emine Sorguç, Türkan Yağmur Kaya, İpek Sena Toğuz, Ümmügülsüm Kara, Fatma Bodur, Beyzanur Kaya, İnci Yıldırım, Nimet Akbulut ve Dilara Erdal ise kilolarında 1. olarak altın madalya sahibi oldular. Gülizar Şimşek, Ebru Buse Zeren, Zehra Yıldırım, Gülsüm Sıkık, Meryem Nur Günal ve Seher Aktaş ise kilolarında 2. olarak gümüş madalya sahibi oldular. Betül Karasu, Leyla Çakmak, Suzan Limoncu ve Aybüke Kutlu ise kilolarında 3. gelerek Bronz madalya kazandılar. Daha sonra ise işte yukarıda başarılılarını saydığımız öğrencilerimizden Havva Şahin, 14-15 Nisan 2019 tarihlerinde Karabük'te yapılan Okul Sporları Bilek Güreşi Genç Kız B Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3.'sü oldu. İnci Yıldırım ise 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Eskişehir'de yapılan Bilek Güreşi Genç Kız A Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3.'lüğü kazandı.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Bilek Güreşi Branşında elde edilen, il geneli ve Türkiye geneli başarılı derecelerden dolayı Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi camiası olarak çok mutlu ve gururluyuz. Amacımız önümüzdeki yıllarda da bir çok branşta spor alanında başarılı sonuçları ilçemize getirmeye devam etmektir. Elde edilen başarılardan dolayı öğrencilerimizi ve öğrencileri yarışmalara hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Murat Kuzu'yu ve tüm okulumuzu tebrik ediyorum.''

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi