Serik Belediyespor final maçında Yeni Çorumspor'a penaltılarla mağlup olarak 2. Ligin kapısından döndü: 5-3

Cuma günü Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan 3. Lig 3. Grup Play-Off final maçında Yeni Çorum-Serik Belediyespor karşı karşıya geldi. Müsabakanın Hakemliğini Volkan Bayarslan yaparken, Kemal Mavi ve Hüseyin Aylak ise yardımcılıklarını yaptılar. Müsabakaya oldukça iyi başlayan Serik Belediyespor 8. dakikada Erdi ile öne geçti ve büyük bir avantaj yakaladı. Ancak Yeni Çorumspor 15. dakikada Mikail'in ceza sahası dışında attığı şut ile beraberliği sağlayınca skora eşitlik geldi. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gittiler.

İkinci yarıda ise her iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince müsabakanın 90 dakikası 1-1 sona erdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk devresinde gol sesi çıkmadı ancak Yeni Çorumsporlu Eşref ilk uzatma devresinin son dakikasında kırmızı kart görünce Yeni Çorumspor 2. Uzatma devresini 10 kişi oynadı. Serik Belediyespor son 15 dakikada eksik kalan rakibine üstünlük sağlayamayınca müsabakanın 120 dakikası 1-1 sona erdi ve şampiyonu belirleyecek olan penaltı ataşlarına geçildi.

Penaltılarda Yeni Çorum'dan Barış Çiçek, Volkan Serim, Ertuğrul Sancaktutan ve Yakup Alkan atışları gole çevirdi, Kaan Güdü'nün vuruşunu kaleci Serik Belediyespor kalecisi Orkun kurtardı. Serik'ten Alican Tez ve Atakan Cangöz penaltı atışlarını gol yaparken, Samet Alp ile Arda Kürşat Kaya'nın atışlarında kaleci Onur Tekin gol izni vermedi.

Play-Off'taki Kocaeli maçı sonrası Onurcan kadro dışı bırakılınca şans bulan 20 yaşındaki file bekçisi, altyapısından yetiştiği Kırmızı-Siyahlı takımı 2. Lig'e taşıdı. Bu sonuçla Yeni Çorumspor 2. Lig'e yükseldi. Serik Belediyespor ise önümüzdeki sezonda yine TFF 3. Liginde mücadele edecek.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi