TEMİZ Çevre Derneği'nce (TÇD) geleneksel hale getirilen ve ana teması 'Temiz Çevre' olan ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen 'resim', 'fotoğraf', 'şiir' ve 'kompozisyon' dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sosyal Tesisleri'ndeki ödül töreninin sunumunu Aslı Altan üstlendi. TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat törendeki konuşmasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü-TÇD işbirliğinde başlatılan yarışmaya her geçen yıl okul ve öğrenci katılımının arttığına dikkati çekti. Rosenblat, "Amacımız; çocuklarımıza küçük yaşta çevre bilincini aşılamak. Destek veren okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, velilere teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılan öğrenci ve aileleri sonuçlar açıklanırken heyecan dolu anlar yaşadı. İlk resim dalında eserleri dereceye giren öğrencilerinin isimleri anons edildi. Yarışmada il merkezi ve ilçelerdeki özel ve devlet okullarından 32 öğrencinin eserleri birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ödüllerine layık görüldü.

TÇD Başkanı Remziye Rosenblat ile yönetim kurulu üyeleri başarılı öğrencilere madalya, para ödülünün yanı sıra çeşitli hediyeler verdi. Remziye Kartal Rosenblat, "Yarışmaya çok sayıda eser gönderildi, derecelendirmekte oldukça zorlandık. Her eser bizi oldukça duygulandırdı, gelecek için ümitlendirdi. Bu yıl ki konumuz 'Doğa Bize Ne Veriyor' oldu. Çocuklarımız duygu, düşünce ve hayallerini kâğıtların üzerine resim, kompozisyon ve şiir olarak yansıttı" dedi.

Ödüllerini alan çocuklar ise gelecek yıl tekrar yarışmaya katılacaklarını söyledi. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi