Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda ilk defa TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 18 proje sergilendi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldılar.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Fuarının açılışını Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve protokol üyeleri kurdele keserek yaptılar.

Öğrencilerin davul gösteri ile proje alanına alınan davetliler sergilenen projeleri tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldılar. Türk Kültüründe Bilmecelerin Gelişimi, Güneş Ocağı, Çevre Dostu Mini Golf Oyunu, Alternatif Isı Yalıtım Malzemesi, Badem ve Ceviz Kabuğu, Türkiye’deki Evlerin Yapıları ve Kültürel Özellikleri, Çam Kozalağı Pekmezi, Uzaktan Kontrollü Çöp Toplayan Gemi davetlilerin ilgi ile incelediği projeler oldular.

Güneş Ocağı ile Semaverde Çay Demleme projesi ise davetlilerden büyük beğeni aldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda şu projeler sergilendi:

Alternatif Isı Yalıtım Malzemesi, Badem ve Ceviz Kabuğu, Haydi Gümüşleri Parlatalım, Kendiliğinden Yetişen Yenebilen Otlar ve Mantarlar, Kompost Gübre, Bağlan Ama Bağlanma, Zirai İlaç Atıkları Tehlike Saçıyor, Türkiye’deki Evlerin Yapıları ve Kültürel Özellikleri, Past Tense Wheel, Çam Kozalağı Pekmezi, Türk Halk Kültüründe Bilmecelerin Gelişimi, Bilimde Harikalar Yaratan Türk Kadınları, Uzaktan Kontrollü Çöp Toplayan Gelin, Yuvarlıyoruz, Speaking English Puppets,               Çevre Dostu Mini Golf Oyunu,            Geri Dönüşümden Gelen Melodi, Bu Benim Eserim, Zamanda Yolculuk.

Haber: Osman Türkçe

Gazi’de Projeler Devam Ediyor Gazi’de Projeler Devam Ediyor

Akif (7)Akif (8)Akif (6)Akif (4)Akif (3)Akif (2)Akif (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN