Eko-Okul Projesi kapsamında Serik Yukarı Kocayatak İlkokulu Okul Bahçesinde fidan ve çiçek dikimi yapıldı.

Yukarı Kocayatak İlkokulu öğrencileri, Eko-Okul Projesi çerçevesinde, okul bahçesinde gerçekleştirdikleri fidan ve çiçek dikim etkinliği ile sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulundu.

ATG Hotels, çevre dostu bir gelecek için Serik Yukarı Kocayatak İlkokulu ile stratejik bir işbirliğine gitti. "Eko-Okul Projesi" kapsamında bu ortaklık, çocuklara çevre bilinci aşılamayı ve onları sürdürülebilirlik konusunda bilinçli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. ATG Hotels'in Sürdürülebilirlik Müdürü Elvin Ünsev, Kremlin Palace  Kalite Müdürü Sezen Köksal etkinlik kapsamında Yukarı Kocayatak İlkokulunu ziyaret ettiler ve öğrencilerle birlikte çiçek ve fidan dikimine katkı sundular.

ATG Hotels ve Serik Yukarı Kocayatak İlkokulu işbirliği, sadece çocuklara değil, genel olarak topluma çevre konusunda farkındalık kazandırmayı ve sürdürülebilirlik adına örnek projeler sunmayı hedefliyor. Öğrenciler, dünyayı tehdit eden çevresel sorunlarla mücadelede bir araya gelerek, birlikte hareket etmenin gücünü vurguladılar.

 

Yukarı Kocayatak İlkokulu, bu tür etkinliklerle öğrencilere çevre konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyor. Sürdürülebilirlik ve daha yaşanabilir bir dünya için öğrenciler, öğretmenler ve veliler birlikte çalışarak, küçük ama önemli adımlarla büyük değişimlere katkıda bulunmayı amaçlıyorlar. Yukarı Kocayatak İlkokulu, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma konusundaki kararlılığını sürdürmeye devam edecek.

Alanya Üniversitesi Öğrencilerine TÜBİTAK Desteği Alanya Üniversitesi Öğrencilerine TÜBİTAK Desteği

 

Yukarı Kocayatak İlkokulu müdürü İbrahim Türkmen etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi; “Gelecek nesillerin doğaya duyarlı ve çevre sorunlarına aktif çözümler üretebilen bireyler olmaları, sürdürülebilir bir geleceğin temelini atmamız için kritik bir öneme sahiptir. Bu amaç doğrultusunda, eğitim sistemimizin öğrencilere çevresel bilincin kazandırılmasına odaklanması gerekmektedir. Doğayı anlama, koruma ve sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine kurulu bir eğitim, gençlerin çevreyle uyumlu yaşam alışkanlıkları edinmelerini sağlayacaktır. Ayrıca, çevre sorunlarına yönelik çözümler üretebilmeleri için öğrencilere problem çözme ve yenilikçilik becerileri kazandırılmalıdır. Bu şekilde, gelecek kuşaklar, karşılaşacakları çevresel zorluklara etkili ve sürdürülebilir çözümler bulabilecek donanıma sahip olacaklardır. Bu çaba, hem bireylerin hem de toplumun çevre konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesine katkı sağlayarak, Dünyamızın geleceğini güvence altına alacaktır.”

 

Yukarı Kocayatak İlkokulu, temiz bir çevre mirası bırakma kararlılığını sürdürerek, öğrencilere çevre bilinci aşılamak için çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlemeye devam etmekte ısrarlı yürüyüşüne devam edecek. Okul, gelecek nesillere sürdürülebilirlik ve doğayla uyumlu yaşam konularında güçlü bir eğitim verme hedefine odaklanmış durumda. Haber: Osman Türkçe

kocayatajk (1)-1kocayatajk (5)kocayatajk (4)kocayatajk (3)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN