TÜRKİYE Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek 'Türkiye Turizm Tedarik Buluşması'na sayılı gün kaldı. Organizasyon, otel satın alma sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirecek.

Lüks Villalara Bayram İlgisi Lüks Villalara Bayram İlgisi

6. Türkiye Turizm Tedarik Buluşması, 14-17 Aralık tarihleri arasında, Belek'te gerçekleşecek. Turizm sektörünün en değerli organizasyonlarından biri özelliği taşıyan organizasyona, geçen yıl başta Akdeniz bölgesi olmak üzere, Türkiye genelinde 221 satın alma yöneticisi katılmıştı. TÜRSAD üyelerinin işlem hacmi ise 10-12 milyar TL civarında kaydedilmişti. 

TÜRSAD Başkanı Ali Bilal Ardıç, bu yılki beklentinin çok daha yüksek olduğunu belirterek, 6. Türkiye Turizm Tedarik Buluşması'nın sektör için önemini şu sözlerle ifade etti: “Türkiye Turizm Tedarik Buluşması tüm sektör için oldukça değerli. Geçtiğimiz yıl 2-5 Aralık tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz etkinlik, satın alma sektörü ve tedarikçi firmalar arasında bir köprü olmuş birebir görüşmeler için zemin hazırlamanın yanı sıra sektördeki gelişmelerin ve inovasyonların tanıtılmasına imkân sağlamıştı. TÜRSAD üyelerinin işlem hacminin 10-12 milyar TL olarak kaydedildiği buluşmada bu yıl beklentimiz çok daha fazla."

 

HEDEF 25 BİN PROFESYONEL ZİYARETÇİ

Hazırlıkların yoğun tempoda devam ettiği buluşma, Belek'teki 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşecek. 4 bin metrekarelik fuar alanının kullanılacağı buluşmaya ilgi hayli yoğun. Otel tekstil ürünlerinden buklet malzemelerine, gıda mamüllerinden mutfak ekipmanlarına, araç kiralama hizmetlerinden havuz kimyasallarına kadar ulaşan, oldukça geniş bir yelpazedeki tedarik firmalarının katılacağı organizasyon için Başkan Ardıç, “4 bin metrekarelik bir fuar alanı üzerinde konumlanan yaklaşık 150 stant ve 300'ü aşkın firmayla 14-17 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. 2022 verilerine göre 17 bin 845 profesyonel ziyaretçiye ulaştık. Bu seneki hedefimiz ise 25 bin profesyonel ziyaretçi" değerlendirmesinde bulundu. 

6. Türkiye Turizm Tedarik Buluşması, 14 Aralık 2023 tarihinde, saat 09.00 itibarıyla kapılarını açacak. 3 gün sürecek organizasyon, Türkiye genelinde faaliyet gösteren kurumsal satın alma profesyonellerinin yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcıları da ağırlayacak. DHA

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN