Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İsa Coşkun Özel Antalya Yaşam Hastanesi’nde hastalarına hizmet vermeye başladı.

Koroner arter hastalığı ( kalp damar tıkanıklığı), kalp kapak hastalıkları (aort, mitral ve triküspit), periferik damar hastalıkları ( ayak damar  hastalıkları), şah damarı(karotis) hastalıkları ve venöz sistem hastalıklarının (varis, derin ven trombozu) cerrahi ve endovasküler  tedavisinde ve hemodiyaliz hastalarında damar erişim yolları cerrahisiyle ilgili uzmanlıklara sahip olan Antalya Manavgatlı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İsa Coşkun 2024 Ocak ayı itibariyle Özel Antalya Yaşam Hastanesi’nde görev yapmaya başladı.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Coşkun, ilk ve orta eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra, ’Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapan Coşkun, 2005 yılında itibaren Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde uzman olarak çalışmaya başladı. 2013 yılında Yardımcı Doçent, 2014 yılında Doçent ve 2021 yılında ise Profesör unvanını aldı.

 

Yılda 14 Bin Bebek Kalp Hastası Olarak Doğuyor Yılda 14 Bin Bebek Kalp Hastası Olarak Doğuyor

Coşkun’un Özgeçmişi

Dr. İsa Coşkun 1974 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Antalya’da tamamladı. 1991 yılında ‘’Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine’’ girerek çok sevdiği meslek hayatına ilk adımını atmış oldu. 1999 yılında, ’Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında’’ uzmanlık eğitimine başladı.

Uzmanlık eğitimi içerisinde; erişkin kalp hastalıklarının cerrahi tedavisi: koroner arter  hastalıklarının cerrahi tedavisi (açık ve kapalı koroner bypass ameliyatı),  aort, mitral ve triküspit  kapak hastalıklarının tedavisi(minimal invaziv  kapak değişimi ve tamiri), aort  damar genişlemelerinin (anevrizma) tedavisi (cerrahi ve endovaslüler tedavisi) periferik damar hastalıklarının tedavisi (cerrahisi ve endovasküler tedavi), Şah damarı(karotis arter) hastalıklarının tedavisi,  venöz sistem hastalıkların tedavisi( cerrahi ve endovasküler)  tedavisiyle ilgili eğitim aldı.

2005 yılında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, ‘’Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde’’ uzman olarak çalışmaya başladı. 2013 yılında ‘’Yardımcı Doçent’’ 2014 yılında  Doçent  ve 2021 yılında Profesör oldu.

Kalp ve damar hastalıklarının cerrahi tedavisiyle ilgili yurt içi ve yurtdışında sunulmuş çok sayıda bildirisi ve bilimsel dergilerde yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

2005---2019 yılları arasında Başkent Üniversitesinde Kalp ve Damar Cerrahı

2014 – 2019 yılları arasında Özel Adana Ortadoğu Hastanesinde’ Kalp ve Damar Cerrahı

2019-2024 Antalya Memorial Hastanesi Kalp ve Damar cerrahı

2024 – Özel Antalya Yaşam Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisinde hastalarına hizmet vermektedir.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN