Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ekibi, Serik Kaymakamı Cemal Şahin’i ziyaret etti.

Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ekibi ve okul müdürü İsmet Karakaya Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ile birlikte Serik Kaymakamı Cemal Şahin'i ziyaret etti. Proje ekibi, okullarında gerçekleştirdikleri çeşitli projeler hakkında Kaymakam Şahin’e bilgiler verdi.

Çevrenin Genç Sözcüleri Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Hasan Güneri, Edebiyat Öğretmeni Emine Can ve öğrencilerin de bulunduğu proje ekibi, ziyaret sırasında çevre bilincinin gençler arasında yaygınlaştırılması, Erasmus Plus Projeleri, Tübitak Bilim Fuarı, Teknofest Proje yarışmaları, eTwinning projeleri gibi önemli konuları ele aldı. Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrencilerinin, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projelerde aktif rol alarak okulun adını başarıyla duyurdukları vurgulandı.

Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aslı Zengin, Çevrenin Genç Sözcüleri Projesi kapsamında okulunda gerçekleştirilen çalışmaları içeren bir İngilizce sunum gerçekleştirdi. Aslı Zengin, projenin çevre bilinci ve gençler arasında farkındalık yaratma hedefleri doğrultusunda, okulda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve öğrenciler arasında çevre konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Bu proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler arasında çevre temizliği, geri dönüşüm bilinci oluşturma etkinlikleri ve çevre dostu uygulamaların teşvik edilmesi gibi çalışmalar yer aldı. Aslı Zengin, öğrencilerin çevre konusundaki duyarlılıklarını artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için gençlerin aktif rol almasını teşvik etmek amacıyla sunumunu gerçekleştirdi.

Ardından Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sude Özgeç, Çevrenin Genç Sözcüleri Projesi kapsamında koordinatör Hasan Güneri ile birlikte yazıp besteledikleri "Better World" şarkısını sundu. Ayrıca Erasmus Plus projesi kapsamında İspanya'ya gidecek olan Sıla Atmaca ve Kuzey Makedonya'ya gidecek olan Feyza Şahin kaymakam beye katılacakları programların içerikleri hakkında detaylı bilgi verdiler.

Satrançta Aspendos Başarısı Satrançta Aspendos Başarısı

Kaymakam Şahin, gençlerin bu özverili çalışmasını büyük bir ilgiyle karşıladı ve onları tebrik etti. Performans, toplumda olumlu bir etki bırakırken, gençlerin sanatsal ve sosyal duyarlılıklarının ön plana çıkmasına yardımcı oldu. Çevrenin Genç Sözcüleri Projesi, gençleri çevre konularında duyarlı olmaya teşvik ederken, sanat ve müzik gibi alanlarda da kendilerini ifade etmelerine olanak sağlıyor.

Kaymakam Cemal Şahin, ekibin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlerin bu tür projelerde yer almasının ve çevre bilinci gibi önemli konularda duyarlılık geliştirmesinin toplum için büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, okul yönetimi ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN