Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları (AYK) Geleneksel Uçurtma Şenliği Boğazkent sahiline yapıldı. Yüzlerce renkte uçurtma ile Akdeniz gökkuşağı renklerine boyandı.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları’nın (AYK) her yıl düzenledikleri Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Geleneksel Uçurtma Şenliği Pazar günü Serik Belediyesi Boğazkent Tesislerinde yapıldı. Çok yoğun bir katılımın olduğu şenlik hep birlikte yapılan sabah kahvaltısı ile başladı.

Şenliğe, Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, Cumhuriyet Savcısı Nazmi Dolay, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen, Serik Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Şahin, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, bin 200 yüzü aşkın öğrenci ve veli katıldı.

Kahvaltılarını sabırsızlıkla bitiren çocuklar anne ve babaları ile birlikte önce uçurtmalarını hazırladılar daha sonra ise heyecanla uçurtmalarını gökyüzüne saldılar. Hep birlikte Akdeniz sahilinden salınan uçurtmalarla gökyüzü gökkuşağı gibi oldu, rengarenk boyandı.

Çalık, ‘Buradan Mezun Olan Çocuklarımız Dünyayı Yönetecek’

Düzenlene etkinlikte konuşan Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık şunları söyledi; “2006 yılında yönetim kurulunu toplayıp Akdeniz Yükseliş Koleji'ni kurduğumuz zaman hepimizin hedefi bölgeye faydası olan bölgeye liderlik eden, bölgenin eğitim seviyesini yükselten, bölgenin sosyal faaliyetlerini arttıran bir kurum yaratmaktı. Allah'a şükürler olsun, çınar olduk, büyüdük. Yükseliş eğitim kurumu, bizim kurumumuz değil, yükseliş eğitim kurumu, Serik’in kurumu, Serik'in okulu, Türkiye'nin okulu. Buradan mezun olan çocuklarımız Allah'ın izniyle ülkeyi yönetecek, dünyayı yönetecek.”

D S C 0062

‘Çocuklarımız Öz Güvenli Yetişiyor’

“Biz gerçekten farklı nesil yetiştiriyoruz. Eskiden biz öğretmenimize derdimizi anlatamazdık. Büyüklerimize derdimizi anlatmaya çekinirdik, korkardık. Ama şimdi bizim çocuklarımız hocam bu yanlış diyebiliyor. Hocam şöyle olursa dahi olmaz mı? Diyebiliyor. Çocuklarımız öz güvenli yetişiyor, dil bilerek yetişiyor, boş yetişmiyor. İşte görüyorsunuz eğitimde Türkiye birincilikleri, sporda dünya birinciliklerimiz var. Sosyal faaliyette gerçekten 50 yıllık kurumların yapamadığı aktiviteler yapıyoruz.”

‘İnşallah Başkanım Buraları Daha Geliştirir’

“Hep beraber burada bugün anne, baba, dede, öğretmen, belediye başkanımız, hepimiz bir aradayız. Dünyanın en güzel yeri olan Serik, bir tarafta ırmak, bir tarafta deniz, restoranı var aktivite yapacağımız tesisler var. İnşallah başkanım buraları daha geliştirir. Hep beraber huzur içinde yaşarız. Hep beraber mutlu bir şekilde yaşarız. Türkiye güçlü olduğu müddetçe Orta Doğu'ya huzur gelir. Biz bu bilinçle çalışıyoruz. Bu bir bilinçle gereğimize devam ediyoruz. Allah'ta işlerimiz hep iyi gidiyor. Bakın ne güzel bir ortam, ne güzel bir huzurlu bir gün.”

Başkan Kumbul, ‘Burada Baharın Başlangıcını Kutluyoruz’

Daha sonra kürsüye davet edilen Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul ise konuşmasında şunları ifade etti; “Bu güzel etkinlikte bir araya gelmemizin sebebi çocuklarımızla birlikte vakit geçirmek, baharın müjdecisi olan bu güzel günü hep birlikte kutlamaktır. Günümüzde global dünyada teknoloji gelişiyor. Hayatımız giderek dijitalleşiyor. Bu dijitalleşme bizleri doğadan, açık havadan ve birbirimizden uzaklaştırıyor. Maalesef ki insanların arasındaki sosyalleşme artık yüz yüze değil sosyal medya üzerinden oluyor. Daha az hareket ediyor, daha az konuşuyor ve daha az paylaşıyoruz. Bu dijitalleşmeden en etkilenenler maalesef çocuklarımız oluyor. Bugün bir nebze de olsa dijitalleşmeden uzaklaşarak burada baharın başlangıcını kutluyoruz. Bahar, doğanın uyanışı, yenilenmesi ve canlanması demektir. İşte bu etkinlik baharın tazeliğiyle doğanın coşkusuyla ve gençlerimizin enerjisiyle bir araya gelmiş bir kutlamadır.”

Özel Güne Güzel Kutlama Özel Güne Güzel Kutlama

D S C 0069-2

“Uçurtmalar, Özgürlüğü Ulaşma Arzusunu Simgeler”

“Ayrıca uçurtmaların da baharla özdeşleştiğini hatırlatmak önemlidir. Uçurtmalar, özgürlüğü ve yükse hedeflere ulaşma arzusunu simgeler. Uçurtma uçurmak çocuklarımızın hayal gücünü koordinasyon becerilerini ve dayanışma duygusunu geliştirir. Bu etkinlikte uçurtma uçurtmanın keyfini çıkarırken çıkarken çocuklarımızın öz güvenlerini ve yaratıcılıklarını da desteklemiş oluyoruz. Uçurtma uçuran çocuklarımız rüzgarı, güneşi, doğayı hissediyor. Bununla birlikte çocuklarımızın küçük yaşta spora, sanata yönelmelerini istiyoruz.”

‘Herkesin Yüzünün Güldüğü Bir Serik İçin Çalışacağıma Söz Veriyorum.’

 “Belediye olarak bu konuda sorumluluk alacağımızı, üstümüze düşeni yapacağımızı bilmenizi isterim. Bir baba ve bir belediye başkanı olarak toplumsal değişimin ve gelişimin çocuklarımızla başlayacağına inanıyorum. Değerli katılımcılar, bu tür organizasyonlar Bahar'ın getirdiği tazelikle birlikte umut dolu yarınlarımızın da habercisidir. Bugün burada gençlerimizin renkli uçurtmalarıyla doğanın cömertliğiyle ve birlikte geçireceğimiz keyifli zamanla geleceğe dair umutlarımızı tazelemek için bulunuyoruz. Çocuklarımızı her daim mutlu olduğu yarınlar diliyorum. Herkesin yüzünün güldüğü bir Serik için çalışacağıma söz veriyorum.”

Haber: Osman Türkçe

D S C 0060-1D S C 0052-2D S C 0042D S C 0040-1438164895 1832647640590292 8187761418486339971 N23-138A66762 1465 4Ee5 B24F B86Efed962A222-30E5E98F9 705D 4D52 97Ee 72450Bd92D20

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN