TÜRKİYE U19 Kadın Milli Takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde oynanan Kadınlar Avrupa Şampiyonası karşılaşmasında Faroe Adaları ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2. Tur B Ligi 6. Grup'ta mücadele eden U19 Kadın Millî Takımı, Faroe Adaları ile karşı karşıya geldi. Manavgat Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmanın 28'inci dakikasında Nihal Saraç attığı golle millileri 1-0 öne geçirdi. Faroe Adaları'ndan Anna Carolina Braendstrup, 45'inci dakika skorda eşitliği sağladı. 1-1 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarıda rakibine büyük baskı kurup sayısız pozisyona giren U19 Kadın Milli Takımı forvetleri gol atmayı başaramayınca karşılaşma berabere sonuçlandı.

Grupta, 6 Nisan'da Faroe Adaları, Ermenistan ile karşılaşırken, son maç Türkiye ile Ermenistan arasında 9 Nisan'da oynanacak. B Ligi'nde yer alan 6 grubun birincisi ve en iyi dereceyi elde eden ikinci takım, 2024/25 sezonunda 1'inci tur için A Ligi'ne yükselecek.

U19 Kadin Milliler Aytürk Kıyıcı

'HEDEFİMİZ A LİGİNE ÇIKMAK'

Öncelikli hedeflerinin Faroe Adaları maçından galip ayrılmak olduğunu söyleyen Türkiye U19 Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Aytürk Kıyıcı, "Galip gelemiyorsak da berabere kalmak istiyorduk. Sonuçta bu bir turnuva. Şimdi önümüzde Ermenistan maçı var. Biz Ermenistan maçını kazanıp A Ligi'ne çıkacağız. Bundan kimsenin şüphesi yok. Takımın da şüphesi yok. Bizim de şüphemiz yok. Bizim esas hedefimiz zaten A Ligi. Biz orada mücadele etmek istiyoruz. Takımıma çok güveniyorum. Bu takım A Ligi'ne çıkacak bir takım. Bizim zaten hedeflerimiz hep A Ligi'nde mücadele etmekti. İnşallah turnuva sonunda da A Ligi'ne çıkan takım olacağız" dedi. (DHA)

Okçuluk Şampiyonları Belli Oldu Okçuluk Şampiyonları Belli Oldu

U19 K A D I N M I L L I L E R F A R O E A D A L A R I I L E B E 358163U19 K A D I N M I L L I L E R F A R O E A D A L A R I I L E B E 35816

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN