Pazar günü yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonuçları gösteriyor ki Türkiye'de artık yeni bir dönem başladı sadece Türkiye'de değil Antalya'da ve özellikle Serik'te de yeni bir dönem başlamış oldu.

1977 yılından sonra CHP'nin ilk defa Türkiye'de 1. Parti olması, çok partili siyasal sistemine geçildikten bugüne CHP'nin 74 yılı sonra Serik'te ilk kez Belediye Başkanlığı kazanması, yine Antalya'da çok büyük bir farkla 19 belediyenin 16'sını CHP'nin kazanması önemli siyasal sonuçları olacaktır.

Sonuçlar Bir Anadolu Devrimi’dir

Bazı siyasilerin, bazı partilerin ya da genel başkanların ve yetkililerin seçim değerlendirmelerine baktığımız zaman bunun yani Pazar günü yaşanan seçimlerin ve sonuçların sadece bir yerel seçimi olduğunu belirterek gereken önem ve değeri vermiyorlar gibi bir durumları var.

Ancak bize göre bu kadar basite alınabilecek bir seçim zaferi değil dip dalgadan gelen bütün Türkiye'yi saran çok güçlü bir seçmen dersidir.

Erdoğan, ‘Özeleştirimizi Cesaretle Yapacağız’

Cumhur İttifakı’ndan Gövde Gösterisi Cumhur İttifakı’ndan Gövde Gösterisi

Ak Parti genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu sonuçları ciddiye aldığını gördük. ‘31 Mart neticelerini değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız.’ Diyen Erdoğan konuşmasında kullandığı; ‘Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile yapar. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir, 85 milyonun tamamıdır.’ Sözleri ile siyaseti iyi okuduğunu bir kez daha gösterdi ve gereğini yapacağının sinyalini verdi.

Antalya İlçeleri

Antalya'da CHP'nin net ve kesin zafere ulaştı. Serik'te CHP'nin net ve kesin zaferi vardır. CHP Serik'te Belediye Başkanı adayları Dr. Kadir Kumbul ile hem Belediye Başkanlığında hem mecliste çok büyük başarı elde etti. CHP Serik Belediye Meclisi’nde çoğunluğu tek başına sağladı.

CHP Antalya'da 19 ilçenin 16'sını kazanarak tarihi bir zafer elde ederken; Kumluca'yı alan Demokrat Parti'de kendi adına Antalya'da büyük bir başarı elde etmiş oldu.

AK Parti ise sadece Antalya'nın Toroslardaki 2 ilçesini kazanabildi.  İbradı ve Gündoğmuş belediyeleri Ak Parti’nin oldu.

Seçimi kaybeden Cumhur İttifakı içinde olan MHP ise Antalya'da geçen dönemden elinde olan 2 belediyeyi de kaybetti. MHP’nin elindeki Alanya ve Korkuteli belediyelerini bu seçimde CHP kazandı, MHP’nin belediyesi kalmadı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN