Alanya Üniversitesi Öğrencilerine TÜBİTAK Desteği Alanya Üniversitesi Öğrencilerine TÜBİTAK Desteği

Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi, ‘Global Schools Program’ına kabul edildi.

Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi, 80 ülkeden 1000’i aşkın okulun yer aldığı, ‘’Küresel Okullar’’ “Global Schools Program’ına kabul edildi. Yunus Emre bu topluluğun bir üyesi olarak Birleşmiş Milletler’in belirlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini desteklemek ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için öğrencilerin gereken bilgi ve beceri kazanımlarını edilmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi taahhüt etmekte. Global Schools Programı, UNESCO’nun sürdürülebilir Kalkınma için Eğitime Yönelik Küresel Eylem Programını (ESD) destekleyen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın bir girişimidir.

Okul Müdürü, Hüseyin Püseli, programın misyonunun öğrencileri yüzyılın en büyük zorluklarına etkin bir şekilde yanıt vermek ve sürdürülebilir ve belirli bir refah düzeyine sahip bir dünyayı şekillendirmek için gerekli bilgi, değer ve becerilerle donatıldığı bir dünya yaratmak olduğunu belirtti.

İngilizce Öğretmeni Feride Karaşahin ise şu bilgileri verdi; “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uluslararası düzeyde yapılan eTwinning projelerinde 6. Tema olan ‘Temiz Su ve Sıhhi Koşullar’ ve 7. Tema olan Erişilebilir Temiz Enerji ile odaklandık. Bu yıl okulda uygulanmaya başlanan Çevrenin Genç Sözcüleri programında  13. Tema olan ‘İklim Eylemi’ni ele aldık. Ayrıca Seçmeli Proje dersi müfredatında diğer hedeflerin çeşitli etkinliklere entegrasyonunu sağladık.”

 İngilizce Öğretmeni Feride Uygun Topçu ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ödül alan ‘’Doğadan Sanata’’ projesinde 12.Tema olan Sorumlu Üretim ve Tüketim temasına odaklandıklarını vurguladı.

 Okul Müdürü Hüseyin Püseli, Küresel Hedefler olarak da bilinen Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SDGs), 2015 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yoksulluğu sona erdirmek, gezegenimizi korumak ve 2030 yılına kadar tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel bir eylem çağrısı olarak kabul edilen  bu 17 hedefin  birbirine entegre olup, her biri alandaki eylemin diğer alanlardaki sonuçları etkileyeceğini ve kalkınmanın sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği dengelemesi gerektiğini vurguladı. Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak önümüzdeki yıllarda da bu amaçları destekleme taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN