Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (AHENK) Serik’te uygulanmaya başladı.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Serik Kaymakamlığı önderliğinde ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlatıldı.

AHENK Projesi İlçe Proje Yürütme Kurulu Üyelerinin koordinasyonunda yürütülmekte olan projede okumanın ve akademik başarının artırılması hedefleniyor. Kaymakam Mehmet Kurdoğulu, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Milli Eğitim şube müdürleri, Halk Eğitim Müdürü Fahrettin Canlı okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan proje üyeleri bugüne kadar 10 okulu ziyaret ederek çalışma yaptılar. Çalışmalar kapsamında ziyaret edilen okulda öğretmenlerle toplantılar yapılırken; öğrencilerle kitap okuma etkinlikleri, birlikte çeşitli oyunlara katılama vb. etkinlikler yapılıyor.

Yazıcı, “Farkındalık Yaratmak İstiyoruz”

AHENK Projesi kapsamında farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını dile getiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı proje ile ilgili olarak AHENK tanıtım toplantısında şu bilgileri verdi; “AHENK ile bir süreç başlatacağız. Tüm kurumlarımızı buraya hep birlikte eğitime dokunmak bu konuda farkındalığı arttırmak için davet ettik. Toplumumuzun böyle düşündüğünü bildiğim ama bir kamu görevlisi olarak kabul etmeyen ve düşünmeyen birisi olarak geri kaldığını düşündüğümüz, sıralamada 50’nci, 60’ıncı olduğunu düşündüğümüz okullarımızı harekete geçirmek için bugün bu projemizi başlatıyoruz.”

“Meslek liselerimizdeki ölü toprağı kaldırmak için…”

“Üretme noktasında bizler için çok önemli olan meslek liselerimizdeki ölü toprağı kaldırmak için buradayız. Şu an yanımda iki oda başkanım var. Onlarla birlikte sanayi tesislerini ve esnafları elimizden geldiğince gezmeye çalışıyoruz. Odalarımızla birçok toplantı gerçekleştiriyorum. Herkes iyi ve kalifiyeli insan bekliyor. Meslek liselerine eski ilgiyi ve önemi bıraktık. Bu olmamalı. Meslek liselerine, orada okuyan gençlere ülkemizin ihtiyacı var. Üretmek zorundayız. Üreterek büyümek zorundayız. Hedeflerimiz çok büyük. Ama üretmeden bu hedeflere ulaşmamız çok zor. Bu yüzden bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Meslek liselerimizi tekrardan ayağa kaldırmamız gerekiyor.”

“Şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak”

“Ahenk projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bunu hep birlikte temin edeceğiz. Şuna inanıyorum ki bizler bu okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız. Son 15-20 yılda bina ve tesis anlamında çok güzel yapılar var. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İşte bu binaların içindeki kaliteli eğitimi de bizler ve değerli öğretmenlerimiz yapacak.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi