Akçaalan İlkokulu, ‘Türkiye Zeka Oyunları Yarışması’nda Türkiye Üçüncüsü oldu.

‘Akıl ve Zeka Oyunları’ yarışmasında Türkiye 3.’sü olan Akçaalan İlkokulu’nda büyük sevinç yaşandı. Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Akçaalan İlkokulu Okul Müdürü Mustafa Toşur, Türkiye üçüncüsü olan öğrenciler ve öğretmen Öner Kaya'yı makamında kabul ederek tebrik etti.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, öğrencilere, öğretmene ve okul müdürüne plaket ile çeşitli hediyeler verdi. Şampiyon öğrencilerden akıl ve zeka oyunları hakkında uygulamalı olarak bilgi aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz de konu ile ilgili olarak; "Bu yıl ilçemizdeki pek çok okulumuzda akıl ve zeka oyunları ile ilgili çalışmalar yaptık. İlçemizde öğrenci potansiyeli olarak oldukça iyi durumdayız. Bu potansiyeli daha iyi kullanabilmek için okullarımızla birlikte hareket ediyoruz, boş alan ve sınıfı olan okullarımıza zeka oyunları sınıfı açmaya çalışıyoruz." dedi.

“Hedefimiz Türkiye şampiyonu olmak”

Akçaalan İlkokulu Okul Müdürü Mustafa Toşur ise ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ yarışmasında elde edilen başarı hakkında şu bilgileri verdi; “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi, hayata en iyi şekilde hazırlayabilmek için okulumuzda Akıl ve Zeka Oyunları ile ilgili çalışmalara başladık. Çalışmaya katılan öğrencilerimizi okulumuzun imkanları doğrultusunda yarışmalara hazırlamaya çalıştık. Öğretmenimiz Öner Kaya'nın özverili çalışmaları sayesinde okul takımımızla önce ilçe, sonra il, daha sonra da bölge şampiyonasından çıkarak Türkiye finallerine katılma hakkı elde ettik. Okul takımımız Türkiye finallerinde tam puan almış olup; Türkiye geneli dört okulun puanı eşit olduğu için bir önceki tur olan Bölge Finalleri puanı farkına bakılmış, bu farkla tam puan almamıza rağmen okulumuz Türkiye 3.'sü olmuştur. Hedefimiz bir sonraki yarışmada Türkiye şampiyonu olmaktır. Öğretmenimiz Öner Kaya'yı ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ederim.”

“Zeka oyunları çocuklarının zihinsel gelişlimi açısından son derece önemlidir”

Öğretmenimiz Öner Kaya ise zeka oyunlarının çocuklar üzerindeki etkileri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Zeka oyunları çağımız çocuklarının zihinsel gelişlimi açısından son derece önemlidir. Zeka oyunları sayesinde çocukların beyninin yüksek performans göstermesi mümkün olabiliyor. Zeka oyunları ile ilgilenen çocuklar daha mantıklı ve daha isabetli kararlar alabiliyorlar. Zeka oyunları sayesinde çocuklar kavrama, bilinçaltında etken tanıma ve anlama becerileri hızlanabilir. Zeka oyunları, çocukların geleceğe dönük tahmin ve projeksiyon yapma becerilerini de artırıyor. Bu durumda da çocuk eğitim ve öğrenim hayatıyla ilgili daha iyi seçimler yapıyor. Daha iyi arkadaşlar ediniyor."

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi