Kuzey Çevreyolu, sahil yolu ve kavşakların bitmesi ile D-400'ün Serik-Antalya arasındaki trafik yoğunluğunun rahatlaması bekleniyor.

Son yıllarda vatandaşlarından sık sık duyduğumuz 'D-400'de trafik ne zaman rahatlayacak? Sorularına karşılık edindiğimiz bilgileri sizlere ulaştırmaya çalışacağız. Tam bir yıl önce manşetimize taşıdığımız 'D-400'e Alternatif Şart' başlıklı haberimizde, 'Gün geçtikçe artan araç trafiğini kaldıramayacak boyutlara gelen Antalya-Serik-Alanya yolu yani D-400 için artık alternatif bir yol açılması gerektiğini; Hızla artan bölge nüfusu ile birlikte trafiğe çıkan araç sayısının da hızla artması D-400'de yoğunluk oluşturduğunu belirtmiştik. Aynı haberde, vatandaşların Serik'i Antalya ve Alanya istikametine bağlayan D-400 karayolu için alternatif yol açılmasını beklediklerini yetkililere iletmiştik.

Bir yıl sonra ise bu konu ile ilgili olumlu haberler gelmeye başladı. Daha önce haberini yaptığımız ve karayolları tarafından çalışmalarının başladığı belirtilen Kuzey Çevreyolu'nun ilk bölümünün EXPO 2016'ya yetiştirileceği belirtiliyor. Karayolları harita verilerine göre Kuzey Çevreyolu'nun tamamının bitirilmesi ile birlikte Serik'ten Antalya yönüne çıkan bir araç D-400'ü takip ederek Yukarıkocayatak Kavşağı'nı geçince, Abdurrahmanlar –Gebiz Kavşağına varmadan Kuzey Çevreyolu'na girecek ve buradan Isparta yoluna Kurşunlu Şelalesi civarına ulaşarak oradan da Kepez üstünü takiple İzmir yoluna ya da Kemer ve Konyaaltı'na ulaşabilecek.

Yine D-400 üzerinde yapılması planlanan Antalya Hal Kavşağı'ndan Belek Kavşağı'na kadar 11 katlı kavşağın tamamlanması ile de D-400'ün Serik-Antalya arasındaki trafik akışını bir hayli rahatlatacağı belirtiliyor.

Bunlara ek olarak ise Kundu bölgesinden Kadriye-Belek hattına yıllardır açılacağı belirtilen sahil yolu ile ilgili beklentiler de sürüyor. Bu sahil yolunun açılması ile de bölgenin trafik açısından oldukça rahat bir duruma geleceği ifade ediliyor.  

Bu çalışmaların ve projelerin en azından bir kısmının yakın zamanda hayata geçmesi ile birlikte vatandaşların da D-400'de trafik ne zaman rahatlayacak? Soruları cevap bulmaya başlayacak.

 

 

Editör: Haber Merkezi