Serikli iş adamı Ali Demir 1980 yılında kendisinin de okuduğu Çandır'daki ilkokul için yeni bir okul yaptıracak. Ali Demir annesi ve babasının adının verileceği okulu yaptırmak için Antalya Valiliğinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile protokol imzaladı.

Serikli iş adamı Ali Demir, Çandır Mahallesi'nde annesi Durkadın ve babası Yaşar Demir adına yaptıracağı 12 derslikli ilkokul için protokol imzaladı.  Antalya Valiliğinde yapılan protokol imza törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz katıldılar.

Hayırsever iş adamı Ali Demir yaklaşık bir yıldır bu konuda araştırma yaptıklarını belirterek; "Doğup büyüdüğüm mahallemizin bir okul ihtiyacı olduğunu düşündük ve karar verdik. Umarım attığımız bu adımın devamı gelir. Mevcut ilkokul binamız 1970'lerde yapılmış. Ben 1980 yılında ben bu okulda ilkokula başladım. Gerçekten yavrularımız için yeni bina ihtiyaç. Allah'ım bizi mahcup eylemesin İnşallah bu girişimimiz bir çok arkadaşımızı da teşvik eder. Okulumuzu 2020 yılında bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan da bu tür yatırımların artmasını temenni ederek; ''Ben de ilçem adına Ali Demir kardeşime çok teşekkür ediyorum. Hayırda yarışmak kadar güzel bir şey yok.'' dedi

Serik'in Antalya'nın 6. Büyük ilçesi olduğunun altını çizen Kaymakam Mehmet Kurdoğlu da Serik'in hayırsever ve okul yapma noktasında biraz geri kaldığını belirterek; "İnşallah Ali Bey, halayın başını çekecek. Hayır yapmak bir kısmettir. Serikli iş adamlarına, turizmcilere, tarım sektörüne örnek olacak. İlçemizin acil 170 dersliğe ihtiyacı var. İkili eğitim yapan 3 okulumuz var. Merkezde ise okullarımızda artış var. 2015-2016 yılında açılan okullarımız doldu. Çünkü ilçemizde ciddi bir nüfus ve öğrenci artışı var." dedi.

Karaloğlu: ''Ali Demir gibi hayırseverlerimize ihtiyaç var''

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Antalya'da hayırseverlerin eğitime desteğinin büyük olduğunu belirterek şunları söyledi; "Bu tür işlere hayırseverlerimiz destek oluyor. Antalya hayırsever bir şehir, eğitim noktasında devletin hep yanında oldu. Antalya'da okulların tekli eğitime geçmesi için 750-800 dersliğe ihtiyaç var. Ancak kentimiz hala göç aldığı için yeni dersliklere ve okullara ihtiyacımız ortaya çıkıyor. Nüfus artamaya devam ettiği için ihtiyacımız da artıyor. Antalya'nın her sene 55-60 bin nüfus artıyor dolaysıyla her sene yeni dersliklere yen okullara ihtiyaç duyuluyor. Bazı okullarımız da ekonomik ömrünü tamamlamış durumda, onların da yenilemeye ihtiyacı var. Deprem güvenliği fiziki açıdan yıpranmışlığı var onların da yenilenmesi lazım. Bunun için hayırseverlere ihtiyacımız var. Ali Demir gibi hayırseverlerimize ihtiyaç var Rabbim razı olsun.'' dedi.

Konuşmaların ardından 3 katlı, 12 derslikli Hacı Durkadın- Yaşar Demir İlkokulu için protokol imzalandı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi