Tekeli İlkokulu Anasınıfı D şubesi öğretmeni Elif Zengin’in de ortak olarak katıldığı proje sürüyor.

Tekeli İlkokulu’nun da ortak olduğu, ‘1 İyilik Yap İyilik Bul’ projesiyle iyilik halkası büyüyor. ‘1 İyilik yap iyilik bul’ eTwinning projesi uzaktan eğitim ile devam ediyor. 40 ilden 101 öğretmenin katıldığı projeyi, Azerbaycan’dan da 9 öğretmen yürütüyor.

Projede Serik’i temsilen Tekeli İlkokulu Anasınıfı D şubesi öğretmeni Elif Zengin’in ortak olarak çalışıyor. Elif Zengin, projenin amacını; iyilik yapmanın önemi hakkında farkındalık oluşturmak, tarihi kültürel değerleri kazandırmak, sorumluluk duygusunu aşılayarak çevreye katkılarını sağlamak, öğrencilerin merak, gözlem yapma vb. becerilerini geliştirebilmesi için geleneksel eğitim programlarının tersine öğrenmenin çok boyutlu olarak gerçekleşmesini sağlamak ve sosyalleşmek olarak açılıyor.

Yapılan Etkinlikler

Geçtiğimiz yıl başlayan ‘1 İyilik Yap İyilik Bul’ eTwinning projesi çerçevesinde öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Anasınıfı D şubesi öğretmeni Elif Zengin şu bilgileri verdi; “Ekim ayında hayvanlara iyilik etkinliğinde öğrenciler sokaktaki kedilere ve köpeklere mama verip kuş yemliği hazırladılar. Kasım ayında adab-ı muaşeret ve yardımseverlik etkinliğinde su içme adabı, yemek yeme adabı, uyku adabı, yardım etmenin önemi Kızılay damasıyla anlatıldı. Aralık ayında tarihi ve kültürel değerlere iyilik etkinliğinde sınıfında, ilçemize ait yöresel kıyafetlerin yiyeceklerin, eskiden kullanılan eşyaları tanıtıldığı sergi açılarak öğrencilere bilgiler verildi. Ocak ayında yaşlılara iyilik etkinliğinde kesme katlama boyama çalışması yapıldı. Şubat ayında engellilere iyilik etkinliğinde anasınıfı öğrencileri, özel öğrencileri sınıflarında misafir ederek birlikte dinozor etkinliği yaptılar. Oyun oynayıp kahvaltı yaptılar. Mart ayında doğaya iyilik etkinliğinde ağaçların önemi konusunda boyama çalışmaları yaptılar, hikaye dinlediler.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi