Çözüm Eğitim Kurumları Kurucusu Nihat Güner pandemi sürecinde kurumlarının eğitim ile ilgili yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Mart ayından bu yana okul olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Güner şunları söyledi; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak tanımlanan korona virüsün Türkiye’de tespit edilmesiyle birlikte uzaktan eğitim olasılığını değerlendirerek genel merkezimizle birlikte uzaktan eğitim ve dijital teknoloji alt yapısını hazırlamaya başladık. Nitekim Sağlık Bakanlığımızın Türkiye ‘de virüsün yayılmasını önlemeye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 Mart 2020 tarihinde okullarımızın kapanmasıyla birlikte uzaktan eğitim sistemimizi kullanmaya hızlı bir şekilde başladık.”

“Hızla uzaktan eğitim sistemine geçiş yaptık”

“Öncelikle öğretmenlerimizle yaptığımız online eğitim toplantılarıyla sistemin kullanılması ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yaptık. Microsoft Teams platformunu K12 okul otomasyon sistemiyle entegre ederek düzenli ders programları oluşturduk ve öğrencilerimizin uzaktan yapılan derslere daha hızlı ve kolay ulaşmalarını sağladık. Öğrencilerimiz okulda olduğu gibi düzenli ve sistemli bir şekilde derslere katıldılar. Okul gruplarında ve öğretmen gruplarımızda paylaştığımız destek kılavuzları ve destek videolarıyla 20 Mart tarihinde tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sistemine hazır hale geldiler. 20 Mart tarihinde ilk demo derslerimizi yapmaya başladık. Böylece uzaktan eğitim sistemine en hızlı geçiş yapan okul olduk. Yine 9 , 10 , 11 ve 12. Sınıflarımız için online denemeler yaparak okulun eksikliğini öğrencilerimize hissettirmedik . 12. Sınıf öğrencilerimiz için Türkiye geneli online deneme sınavımızı 1 Nisan tarihinde gerçekleştirerek okullar hiç kapanmamış gibi öğrencilerimize destek olmaya devam ettik. 20 Mart tarihinden bu yana uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden 400 adet ödevlendirme yapıldı ve yüzlerce destek dökümanı paylaşıldı. Bu süreci sadece teknik olarak değerlendirmedik, Okul Rehber Öğretmenimiz de uzaktan eğitim kapsamında öğrencilerimize psikolojik destek vererek öğrencilerimizin bu süreci en sağlıklı şekilde atlatabilmesi için yardımcı oldu . Sınıf Rehber öğretmenlerimiz velilerimizle her hafta iletişim içinde olarak süreci en doğru şekilde takip etmeye ve velilerimize destek olmaya çalıştılar. Salgın sürecini ilk günden itibaren soğukkanlılıkla yürütüp gereken hamleleri en erken zamanda yaparak bu süreci başarıyla atlattığımızı düşünüyorum . Tüm çalışma arkadaşlarıma da bu vesileyle göstermiş oldukları çabaları için teşekkür ediyorum.”

“Alt yapımız hazır”

“Korona virüs salgınını atlattıktan sonra eğitim sistemimizde uzaktan eğitim kullanılmaya devam eder mi, eğitimin bir parçası haline gelir mi bu konuda takdir Milli Eğitim Bakanlığımızındır ancak eğer böyle bir karar olursa Özel Serik Çözüm Akademi olarak bizim alt yapımız hazırdır. Korona Virüs salgını sebebiyle okulların kapanmasıyla birlikte idare olarak biz her gün okulda hem uzaktan eğitim sistemini yönetmek için hem de okulumuza öğrencilerimiz döndüğünde onları daha güzel karşılayabilmek için bir takım düzenlemeler yaptık . Okulumuzun bahçesini düzenleyerek , basketbol ve voleybol sahalarımızı oluşturarak bu zamanı verimli kullandık . okul içinde ve okul dışında yaptığımız yeniliklerle öğrencilerimizin okulda daha mutlu olacağını düşünüyoruz.”

“Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz”

“1 Haziran itibariyle Bakanlığımızın onayıyla kurs binamızı faaliyete hazır hale getirdik. Çözüm eğitim kurumları olarak biz, kurs binasında eğitimi sağlıklı bir şekilde yürütmek için gerekli tüm önlemleri aldık. Sosyal mesafeye koruyacak şekilde, sınıflarımızı yeniden yapılandırdık. Kurs girişinde temassız ateş ölçerlerle öğrencilerimizin ateşleri ölçülüyor, kurs binamızda tüm katlarımızda ve girişte dezenfektanlarımız var . Tüm personelimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz maskelerini takıyorlar . Gerekli tüm tedbirleri alarak kursumuzda eğitime kaldığımız yerden devam etmeye başladık. Kurs hizmetimizden yararlanmak isteyen tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Pandemi süreci boyunca yaptıkları toplantılarla bizlere desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Çözüm Genel Merkezimize, bu süreçte özveriyle çalışan idarecilerime, öğretmenlerime , personelime ayrıca desteklerini her zaman hissettiğimiz tüm velilerimize ve bizlere çalışma şevki veren sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi