Serik Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) kadına karşı şiddet konusunda yaptıkları çalışmalarla ‘Kadınlarımızın Yanındayız’ diyorlar.

Serik Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler. Merkez Serik’te 8 aylık süre içerisinde yapılan çalışmalarla; 94’ü kadın ve 11’i erkek olmak üzere toplam 105 kişiye danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verdiğini bildirdiler.

“Çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşım”

Serik Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler; “Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilmesi gereken önemli bir sorun alanı olarak varlığını sürdürmekte. Kadının ekonomik ve toplumsal yaşamda daha aktif ve üretken olmasının önüne geçtiği gibi toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yönlerden geri kalmasına neden olmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadele çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şiddet mağduru ve beraberindeki çocukların ihtiyaç duydukları konularda sosyal hizmet modellerine erişimlerine kolaylaştırmak, birebir destek almalarını sağlamak amacıyla Sosyal Hizmet Merkezlerinin etkinliği artırılmıştır. Şiddetle mücadelede Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezlerinin işbirliği ile veri akışı hızlı bir şekilde yapılmakta ve şiddet mağdurlarına kısa sürede ulaşılabilmektedir. İç hukukumuzda şiddetle mücadeleye ilişkin standartlar 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında şiddetin önlenmesi ve mağdurun korunması hususunda kurumlar arası koordinasyona ve bütüncül yaklaşıma referans vermektedir.”

“105 Kişiye Danışmanlık Hizmeti”

Serik Sosyal Hizmet Merkezi Kadın Hizmetleri Birimi olarak Müdürümüz Meral Yılmaz Başkanlığında Psikolojik Danışman Büşra Yörük ve Sosyal Çalışmacı Merve Akdoğan tarafından 8 aydır yürütülen çalışmalarda 94’ü kadın ve 11’i erkek olmak üzere toplam 105 kişiye danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verilmiştir. İçişleri Bakanlığımızın uygulamaya geçirmiş olduğu KADES uygulaması hakkında kadınlarımıza bilgi verilmiştir. Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) akıllı telefonlardan ücretsiz bir şekilde indirilip telefonun konum bilgisinin ve internetinin açık olması durumda kadınların hızlı bir şekilde kolluk kuvvetlerine ulaşması sağlanmaktadır.”

“Ücretsiz Aile Danışmanlığı”

“Serik Sosyal Merkezi olarak toplumun her kesimine yönelik sunmuş olduğumuz hizmetlerin yanında ailenin güçlendirilmesi ve korunmasına özel önem veriyoruz. Aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi, aile bütünlüğünün sağlanması ve aile değerlerinin sağlıklı bir biçimde gelecek nesillere aktarılması amacıyla 8 aydır vatandaşlara ücretsiz olarak Aile Danışmanlığı hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Vermiş olduğumuz Aile Danışmanlığı hizmeti ile aile bireylerinin yaşantılarını geliştirip zenginleştirmelerine, yaşam boyu değişen rollerine ve gelişim görevlerine uyum sağlamalarına, sahip oldukları bireysel ve çevresel kaynakları fark edip bunları aktif olarak kullanmalarına, problemleri önlemelerine ve oluşmuş problemlerine de çözüm üretmelerine katkıda bulunmaktayız. Aile Danışmanlığı hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız e devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Bu doğrultuda Serik Sosyal Hizmet Merkezi olarak toplam 10 ailemiz ile danışmanlık sürecimizi gerçekleştirdik.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi