Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Okullar Arası Online Satranç Yarı Final müsabakalarında tüm rakiplerini geride bırakan Akçaalan İlkokulu öğrencisi milli sporcu Arif Ege Okudan Türkiye finallerine kalma başarısını gösterdi.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu’nan makamında kabul ederek tebrik ettiği Arif Ege Okudan ile ilgili olarak Akçaalan İlkokulu Müdürü Mustafa Toşur duygularını şöyle dile getirdi; “Elde ettiği başarıyla bizi gururlandıran öğrencimizi gönülden kutluyorum. Müsabakalarda ulaşabileceği en üst seviyeye gelerek ismini birinciliğe yazdıran öğrencimizin yıllardır süre gelen istek ve çabalarının karşılık alması çok sevindiricidir. Bu istek okulumuz ve ilçemiz adına gurur vesilesi olmuştur.”

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise satranç sporu ile ilgili şunları söyledi; "Öğrencilerin erken yaşta satranç gibi önemli bir spora kazandırılmasını ve gençlerimiz arasında yaygınlaştırılmasını destekliyoruz. Başarılarından dolayı Milli Sporcumuz Arif Ege Okudan'ı tebrik ediyor, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum."

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi