İngilizce Öğretmeni Kübra Diri Yüksel'in Haydi, Oyun Oynayalım! (Let's Play A Game!) eTwinning projesinde öğrenciler her ay bir oyun öğrenciler.

Yukarıkocayatak Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni Kübra Diri Yüksel'in koordinatörlüğünde eTwinning projesi, ‘Haydi, Oyun Oynayalım! (Let's Play A Game!)’ çalışmaları başarı ile yürütüldü. Kuzey Makedonya’dan, Hırvatistan’dan yurtdışı ortakları bulunan projede; Ankara, Konya ve Antalya-Serik’ten de yurt içi ortakları yer aldı.

Proje ile ilgili olarak Yukarıkocayatak Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni Kübra Diri şu bilgileri verdi; “Aralık ayı çalışmamız reversı oyunu; Ocak ayı çalışmamızın oyunu ise sudoku oldu. Projede dahilindeki öğrencilerimize sudoku çözmeyi öğrettik. Eğlenirken öğrenmelerini ve kendilerini geliştirmelerine yönelik eğlenceli bir çalışmaydı. Ayrıca ilerideki turnuvaya hazırlanmaları için sürekli çalışmalar yaptırdık.

Şubat ayının oyunu mangaladan sonra Mart ayında projemizde satranç yer aldı. İlk satranç turnuvamız Makedonya ve Hırvatistanlı ortaklarımızın da katıldığı bir turnuva oldu. Öğrencimiz Mahir Uyan Turnuva 2.’si oldu. Daha sonra Mart ayı sonunda ise ikinci ve daha geniş kapsamlı satranç turnuvası yaptık. Bu turnuvada da öğrencimiz Mahir Uyan bir kez daha dereceye girdi ve 3. oldu.

eTwinning projemiz ‘Haydi, Oyun Oynayalım’da Nisan ayı oyunumuz ise 9 Taş oyunu oldu. Öğrencilerimiz kendi oyunlarını atık malzemeler kullanmak üzere geri dönüştürme bilinciyle kendileri hazırladı. Nisan ayının bir diğer çalışması da yine geri dönüştürme bilinciyle atik materyallerden oluşturulan zeka oyunları hazırlanmasıydı. Öğrencilerimiz bu etkinliklerle hem eğlenceli, hem de eğitici vakit geçirirken bir taraftan da çevre bilinci konusunda farkındalık kazandılar.”

Haydi, Oyun Oynayalım eTwinning projesi Haziran ayı itibariyle sona erecek.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi