Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi'nde coşkulu bir mezuniyet yaşandı.

Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarının bahçesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında Anadolu ve Fen Lisesi'nden mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene katılım yoğundu. Programa öğrenciler ve onların bugüne gelmesinde büyük katkısı olan saygıdeğer sınıf öğretmenlerinin geçişiyle başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Halil Topçuoğlu konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında öğrencilerinin zorlu yollardan geçtiklerini, sınav sürecinde çeşitli engellerle karşılaştıklarını ama sonunda sonuçlara bakılarak bunların güzel meyvelerini aldıklarını belirtti. Topçuoğlu; “Bu bir destandır. Yükseliş Destanı! Sizler de bu destanın muzaffer neferlerisiniz. Her övgüyü hak ediyorsunuz.” sözüyle mezun öğrencileriyle gururlandığını ve onlara yarınları emanet ettiğini belirtti.

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi mezunlar, 11. Sınıf öğrencilerini ay- yıldız bayrağını ve okul flamasını gururla teslim etti. Devir- teslim töreninin ardından öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından teslimi diplomaları verildi. Hem Anadolu hem de Fen Lisesinde üçer öğrenci akademik başarısını, aileleriyle sahneye çıkarak duygulu ve coşkulu bir şekilde taçlandırdı.

Anadolu Lisesinde; Burcu Metin okul üçüncüsü, Hamide Pekcan okul ikincisi, Mustafa Emre Ünver okul birincisi olarak hem ödül aldılar hem de ailelerini gururlandırdılar. İlk mezunlarını veren Fen Lisesinde ise; Celal Akış okul üçüncüsü, Münevver Zümra Kıvran okul ikincisi, Sevil Yaman okul birincisi olarak aileleriyle sahnede bu anı ölümsüzleştirdi. Ödüllerini de alarak hem Anadolu hem de Fen Lisesi birincileri duygusal ve içten bir konuşma gerçekleştirerek yaş kütüğe isimlerini çaktılar. Törende Necmettin Çalık, Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerini üniversite sınavında yakaladıkları başarılarla gurur duyduğunu söyledi ve bunun ileriki yıllarda da alt sınıflara emsal olması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesinde 12 yılını kurumun çatısı altında geçiren öğrenciler için de teşekkür anlamında hediyeleri sahnede taktim edildi. Öğrencilere bu zorlu süreçlerinde desteklerini esirgemeyen öğretmenler sahneye davet edilerek kendilerini teşekkür edildi, kep töreni ve konserin ardından program sona erdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi