İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda Tekeli Ortaokulu öğrencisi Nazmi Erdem 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 4 Eylül 2022 Pazar günü uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavını Tekeli Ortaokulu’nun 37 öğrenci kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 28 Eylül Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Okul Müdürü Halil Alkan, Okul Aile Birliği Başkanı Durmuş Durmaz, Merkez Mahalle Muhtarı Zafer Korkmaz ve Tekeli Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda velinin de katılımıyla okul bahçesinde ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde sınavı kazanan 37 öğrenciye başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Ekiz, “Nazmi Erdem İlçemizi Gururlandırdı”

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak birinci olan 6A sınıfı öğrencisi Nazmi Erdem İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz tarafından gram altınla, Merkez Mahalle Muhtarı Zafer Korkmaz tarafından da kol saati ile ödüllendirildi. Öğrenciye İlkokul Öğretmeni Ahmet Çetin başarı belgesini, Sınıf Öğretmeni Yıldırım Yıldız da ödülünü takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz; elde edilen başarı ile ilgili şunları söyledi; “Hem LGS de hem de Bursluluk sınav sonuçlarındaki başarılarda Serik’imizi gururlandıran Tekeli Ortaokulu ailesini canı gönülden kutluyorum. Akademik, sosyal, sportif alanların tümünde başarısına başarı katan okulumuza, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederim. Nazmi Erdem ilçemizi gururlandırdı. Nazmi tüm sorulara doğru yanıt vererek çok büyük bir başarı elde etti. Kendisini, ailesini, öğretmenlerini kutluyorum. Yine bu sınavda başarı gösterip kazanan 37 öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Bugünlere getiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ederim.”

Durmaz, “Her Daim Yanlarındayız”

Okul Aile Birliği Başkanı Durmuş Durmaz şunları belirtti; “Serik ve Antalya’mıza yaşattığı bu gururdan dolayı Tekeli Ortaokulu öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Katkılarından dolayı Serik Belediye Başkanımız Sn. Enver Aputkan'a ve fedakar ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, okul müdürlüğümüze ve tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Okul Aile Birliği olarak, üyelerimizle birlikte okul müdürlüğümüzün her daim yanında olmaya devam edeceğiz.”

Alkan, “Sınav Sonuçları Bizleri Gururlandırmıştır.”

Okul Müdürü Halil Alkan ise şunları söyledi; “Tekeli Ortaokulu hem akademik başarı, hem de sosyal ve sportif faaliyetlerde başarı adresi olan okulumuz başarmaya ve kazanmaya devam edecektir. Bursluluk sınavını kazanan 37 öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Bugünlere getiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Bursluluk sınav sonuçları bizleri gururlandırmıştır. 100 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrencimiz Nazmi Erdem’i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Aynı zamanda kanguru matematik olimpiyatlarında Türkiye derecesine girip 8. olan 8G öğrencisi Ata Mert Ülçez’i de tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Dileğim odur ki, bu öğrencilerimiz bundan sonraki eğitim hayatlarında da bu başarısını sürdürür. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Serik Belediye Başkanımız Sn. Enver Aputkan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz’e teşekkür ediyorum. Başarıya katkı sağlayan Tekeli Ortaokulu ailesine; idareci arkadaşlarıma, öğretmenlerime, Okul Aile Birliği Yönetim Kuruluna, değerli basın mensuplarımıza ve çocuklarımızda en çok emeği geçen kıymetli velilerimize çok teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi