Serik ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin Genel Müdürü Zafer Alkaya, "2023'e pazar paylarımızı arttırmış, yeni pazarlara ulaşmış bir yıl olarak bakıyoruz" dedi.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki 5 yıldızlı bir otelin Genel Müdürü Zafer Alkaya, Antalya ve Belek bölgesinde turizmin 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 çalışmaları hakkında bilgi verdi. Alkaya, "Turizm sektörü, 2022 yılını uzun bir aradan sonra başarılı geçirdi. Türkiye'nin, özellikle Antalya ve Belek bölgesinin, rakiplerine göre en büyük avantajı nitelikli, kaliteli hizmet. 2023'te bu avantajımızı bir turizm başarısına çevirme zamanı" diye konuştu.

'FARKIMIZI 2023'TE ANLATMA ZAMANI'

Hizmet kalitesinin, Belek bölgesindeki otelleri Akdeniz çanağındaki rakipler arasında bir adım önde tuttuğunu aktaran Zafer Alkaya, şöyle dedi: "Dolayısıyla bu avantajımızı güçlendirmek için mesleki eğitimleri nitelikli bir konuma getirmek zorundayız. Bu farkımızı 2023'te mutlaka dünyaya, özellikle Avrupa'ya anlatma zamanı. Biz dünyada 'her şey dahil' sistemini mükemmel şekilde uygulayan tek turizm ülkesiyiz. Özellikle de turizmin başkenti Antalya, ürün ve hizmet yağmuru ile 'her şey dahil' hizmette tüm dünya turistlerinin ilgi odağı olmayı başarmıştır."

'UKRAYNA BU YIL GELEMEDİ'

Rusya, Almanya, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra golf pazarıyla birlikte İngiltere'nin de bölgedeki turizm pazarına eklendiğini anlatan Zafer Alkaya, "Önemli ölçüde İngiliz turist almaya başladık. Ve bizden her ne olursa olsun, hiçbir koşulda vazgeçmeyen Ukrayna. Çok gelmek istemelerine rağmen Ukrayna bu özel durumdan dolayı bu yıl gelemedi. Ukrayna pazarı minimuma indi. Diğer pazarlarda 2022'de toparlanma başladı ve çok güzel rakamlara ulaşmaya başladık" dedi.

'YEPYENİ ÜLKELERDEN MİSAFİR AĞIRLIYORUZ'

Pandemiden sonra insanların tatil arzusunun tavan yaptığını kaydeden Zafer Alkaya, turist rakamlarının tatmin edici olduğunu belirtti. Alkaya, "2023'e pazar paylarımızı arttırmış, yeni pazarlara ulaşmış bir yıl olarak bakıyoruz. Bu yıl, daha önce hiç ağırlamadığımız yepyeni ülkelerden misafir ağırlıyoruz. Daha önce hiç Türkiye'ye gelmeyen ülkeler bu yıl gelmeye başladı, bunlar çok sevindirici gelişmeler" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi