İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Bugün yerel seçimlerde Habalı ve Nesrin Ünal başkana oy istemeye geldik. Bakın ben çok net bir şey söyleyeyim. Kendisini tanıyorsunuz. Çalmaz, çaldırmaz. Dolayısıyla buradan Mehmet Habalı’ya oylarınızı vermenizi istiyorum.”

D S C 0052-1

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya ziyaretleri kapsamında Serik’te partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederek burada toplanan partililere ve vatandaşlara konuşma yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Serik’te İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Erhan Uzun, İYİ Parti Serik Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı ve partililer çiçeklerle karşıladı.

D S C 0069-1

Akşener, ‘Siz Aziz Milletimiz Veli Nimetsiniz’

Akşener karşılama sonrasında İyi Parti Serik seçim bürosu önünde konuşmasını yaptı. Yurt gezilerinde esnafları ziyaret ettiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Dükkan dükkan gezdim o dükkanların içinde asla başka bir partiyi yermedim. Kendi partimi övmedim. Sadece dert nedir? Niye çözüm üretmemiz gerekiyor onu öğrenmeye çalıştım ve meclis gündemine getirdik. Arkadaşlarımız soru önergeleri, kanun teklifi verdiler sizin sesiniz olmak istedim. Çünkü bizim anlayışımız siz seçmenler, siz aziz milletimiz veli nimetsiniz. Bir karar verirsiniz. Biz o karara uyarız. Verdiğiniz karardan seni muhalefet ettik, sen bizim avukatımız olacaksın, sen benim sesimiz olacaksın talimatıydı. İktidara da dediniz ki sen de bize hizmet edeceksin. Dertlerimizi çözeceksin.” dedi

‘Siyasetçiler Sizi Kavga Ettirdiler Ve Oyları Bedavadan Aldılar’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sizin verdiğiniz bu talimata uyduk. Fakat çok uzun zamandır siz velinimet olmaktan çıkarıldınız. Her konuda çırak çıktınız. Siyasetçiler birbirleriyle kayıkçı kavgası yapıp onun üzerinden sizi kavga ettirdiler ve oyları bedavadan aldılar. Oylarınız cepte keklik oldu.”

‘Erdoğan'a Bir Şey Hatırlatmak İstiyoruz’

“Şimdi bütün seçimlere girerken yani bu 2023 seçimlerinde bütün partiler 100 bin öğretmen daha atayacağız Türkiye’nin Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde dediler. Atanamayan öğretmenlerden 100 bin öğretmen tayin edeceğiz dediler. Şu anda hepsi unutuldu. Erdoğan'a bir şey hatırlatmak istiyoruz. Diyorum ki bu kadar çok öğretmeni mezun ettiniz. Eğer ihtiyaç yoktuysa niçin bu gençlerimizi analarının, babalarının rızkından kesip okuttunuz. Bu çocuklar okudu. 4 yıllık okulları bitirdi ve siz onları dahil etmiyorsunuz. Şimdi sözünü hatırla Sayın Erdoğan 100 bin öğretmeni; seçime 11 gün kaldı, 11 gün içerisinde bir cümleyle dahil etmen mümkün. Etmiyorsan atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum.”

‘10 Bin Lira Emekli Maaşı Alan Bir İnsanın Geçinmesi Mümkün Değil.’

“Bu seçim boyunca bir şeyi daha konuşuyorum o da emekliler; 10 bin lira emekli maaşı alan bir insanın geçinmesi mümkün değil. Büyükşehirde hiç mümkün değil, ilçelerde bile mümkün değil. Sen et yiyebilen emekliyi gördün mü Sayın Erdoğan? Elinde peynir olmayan emekliyi gördün mü Sayın Erdoğan? Ben gördüm gördüm. Dolayısıyla şimdi seçime 11 gün kaldı. Şimdi ayın 1 ve 2 sinde ikramiye yatacak ya emekli hesaplara. Onu yap 7 bin lira. 7 bin lira ikramiye ver bayramda. İkincisi 11 bin lira seyyanen zam ver bütün emeklilere sonrasında da en düşük emekli maaşını asgari ücrete getir emekliler seni görsün. Ama yapmıyorsan Meral Akşener olarak ben sana yaptıracağım. Onun için de emeklilerin, emeklilerin oylarına talip olacağım.”

Manavgat Belediyesi'nde Devir Teslim Manavgat Belediyesi'nde Devir Teslim

‘Mülakat Aynen Duruyor’

“Bu seçimde bütün siyasi partiler mülakatı kaldıracağım dendi. Mülakat aynen duruyor. 87 puan almış kızı mülakatta kaybetmiş. Kızının arkadaşı 73 puan almış. 73 puan alan atanmış. Bu hak her ailede var. Bu haksızlıkları gidereceğimizi söylediniz, yerine getirin Sayın Erdoğan.”

‘Mehmet Habalı’ya Oylarınızı Vermenizi İstiyorum’

“Şimdi yerel seçimlerde iki şey var. Biri size en iyi hizmet edecek şahsı seçeceksiniz. O en iyi hizmet edecek şahıs Sayın Mehmet Habalı olacaktır. Bugün yerel seçimlerde Habalı ve Nesrin Ünal başkana oy istemeye geldik. Bakın ben çok net bir şey söyleyeyim. Kendisini tanıyorsunuz. Çalmaz, çaldırmaz. dolayısıyla buradan Mehmet Habalı’ya oylarınızı vermenizi istiyorum.”

‘Kutup Siyaseti Bizi İttifaklara Mecbur Bıraktı’

“2017’de başlayan bu kutup siyasetine karşı çıktık. Hayır dedik, anlatmaya çalıştık fakat beceremedik. 2018’de bu siyaset bizi sizin sesiniz olmak üzere yola çıktığımız halde bizi ittifaklara mecbur bıraktı. Sonra 2019’da bu ucube sistemi, bu yamuk sistemi değiştirmek için mağlup seçmeni ayağa kaldırabilmek amaçlı Cumhuriyet Halk Partisi'ne biz teklifte bulunduk. Beraber seçime girelim diye. Oradaki amacımız Türkiye kazansın idi. Şimdi bir grup var. Bak şuraya oy verirler bize vermezler Erdoğan kazanır. Öbür taraftan şu kazanır. Olan size oluyor. Seçimlerden 19 ilçe 4 tane belde belediyesi kazanarak çıktık. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Niğde de büyükşehirler alındı. Bütün büyükşehir belediye başkanlarının hiçbirini ayırmadan söylüyorum. Partimizin içine ellerini değil gövdelerini koymuşlar.”

‘Sizin Hakkınız Nasıl Korunurmuş Göreceksiniz.’

“Hiçbir partinin işine bugüne kadar elini sokmayan bir gelenekten geliyoruz. Hiçbir partiye kötülük yapmayan insanlara hakaret etmeyen ama sadece ve sadece rekabet eden, hizmet üzerinden rekabet eden, sizin sesiniz olmak üzerinden yol yürüyen bir siyasi partinin genel başkanıyım. Şimdi burada ilan ediyorum. Bana ve arkadaşlarıma oy vererek bana düşmedi. Elimi tutun gör nasıl bir Türkiye'yle karşı karşıya geleceğiz. Hainlik yapmadan muhalefet nasıl edilirmiş? Sizin hakkınız nasıl korunurmuş göreceksiniz.”

‘Karşılığı ne oldu?’

“Şimdi Sayın Muhittin Böcek beyefendi hastalandığı zaman kendisi bizzat şahittir. Pek çok insan geldi gitti. Yerine de sen onay ver dediler. Ben de olmaz dedim. Hasta bir insana bu yapılmaz dedim. Yapılması doğru değil dedi. Karşılığı ne oldu? Partimin içinde ne kadar ‘hadi eyvallahçı’ arkadaş varsa almak oldu. Hasta halinde, hadi bakayım bunu değiştirelim. Şunu koyalım diyenlerin karşısında dimdik duran bir Meral Akşener. Ama iyileştikten sonra o Meral Akşener’in partisine elini sokan bir anlayış ama buna karşılık her şeye açığız.”

3-23

A K S E N E R A T A N A M A M I S O G R E T M E N L E R I N O Y L A R I 28318

Akşener konuşmasının ardından Serik Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bazı esnaları ziyaret ederek adaylarına oy istedi. Bu esnada Serik’te öğrencisi olan Faruk Karacan ile karşılaştı. Karacan, ben sizin Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesinde 1987 yılında inkılap tarihi öğretmenliğimi yaptınız. Diyerek okul yıllığını gösterdi. O dönemdeki Akşener’in fotoğrafını gösterdi.

Akşener, konuşması sırasında boynuna Habalı tarafından hediye edilen Serik Belediyespor atkısını taktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener buradaki programın ardından Antalya’ya hareket etti.

Haber: Osman Türkçe

D S C 0057-1D S C 0047D S C 0035D S C 0033-1D S C 0019-1D S C 00125-82-34

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN