METEOROLOJİ 4. Bölge Müdürlüğü, peş peşe ‘sarı kodlu’ iki uyarı yayımlayarak Antalya’da yarın kuvvetli fırtına ve sağanağın etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Antalya’da yarın kuvvetli yağış ve fırtınanın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, yarın kentte yaşanması beklenen gök gürültülü sağanak ve fırtınaya karşı ‘sarı kodlu’ uyarı yayımladı. Uyarıda yağmurun yer yer çok kuvvetli olup 70 kilograma ulaşacağı, rüzgarın hızının ise ise yer yer 90 kilometreyi bulacağı belirtildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:  “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren, Antalya ve ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli 30 ila 70 kilogram olması, rüzgarın ise cumartesi ilk saatlerden itibaren Antalya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına 51 ila 75 kilometre ve yer yer kuvvetli fırtına 75 ila 90 kilometre şeklinde esmesi bekleniyor."

Vize Eziyeti, TIR Şoförleri Üzerinden İhracatı Vurdu Vize Eziyeti, TIR Şoförleri Üzerinden İhracatı Vurdu

Uyarılarda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ağaç ve direk devrilmesi, hortum, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Fırtınanın pazar gününün ilk saatlerinden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor. DHA

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN