Başkan Aputkan; “Serik Belediyesi olarak sizin bu güveninizi boşa çıkarmamak için hep çalıştık, malınıza mülkünüze sahip çıktık. Ama zaman zaman da bunun bedelini ödedik.”

50 Mahalle ‘Başkan Böcek’ Dedi 50 Mahalle ‘Başkan Böcek’ Dedi

Enver Aputkan’ın Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı. Düzenlenen program çok kalabalık ve coşkulu bir vatandaş topluluğu katıldı. Programa Belediye Başkanı ve BBP Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, partililer, meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşmalar yapıldı.

APUTKAN, “SİZİN GÜVENİNİZİ BOŞA ÇIKARMAMAK İÇİN HEP ÇALIŞTIK”

Belediye Başkanı ve BBP Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan konuşmasında şunları söyledi; “Beş yıl önce bu görevi arkadaşlarımızla birlikte bana güven tenzih ettiniz. Bu beş yıllık dönemde hepimiz biliyoruz ki gerçekten hem ilçemizde hem ülkemizde hem de dünyada çok olumsuz olaylar yaşadık Pandemini yaşadık, depremli yaşadık. Allah bir daha bu acıları göstermesin. Ama Serik Belediyesi olarak sizin bu güveninizi boşa çıkarmamak için hep çalıştık, malınıza mülkünüze sahip çıktık. Ama zaman zaman da bunun bedelini ödedik. Ben burada hem çalışma arkadaşlarıma hem meclis üyelerime, bütün partilerdeki görev yapan meclis üyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Onlar da dik durdu. Yani senin ortak malını, Seriklinin malını korumada onlar da dik durdu. Sivil toplum örgütleri de dik durdu. Onlara da çok çok teşekkür ediyorum.”

“BİRİLERİ ORAYA DA GÖZ DİKMİŞ”

“Değerli hemşehrilerim göreve geldikten sonra ilk yaptığım şeylerden bir tanesi bir komisyon oluşturup belediyemize ait gayrimenkullerin; yani birileri tarafından kullanılıyor mu? Yoksa kamu yararına mı kullanılıyor? Bunların tespitini yaptırma oldu.

Birkaç konuyu paylaşmak istiyorum burada. Bizim Kadirya Mahallemizde köy tüzel kişiliğinden gelen 62 dönüm bir arazimiz var. Daha sonra Kadriye Belediyesine geçen bu 62 dönüm araziyi incelediğimiz zaman 31 dönümü belediyeye 1 lira getirisi olmadan gitmiş. Bugünkü değeri 500 milyon lira civarında değerli arkadaşlar. Kimse de bunun cezasını çekmemiş. Geri kalan 31 dönümü de hisseli olarak bırakılmış birileri oraya da göz dikmiş. Golf sahası yapacaklar inanın buna. Orayı ellerinden aldık arkadaşlar. Tapusu hisseli tapu şu anda belediye adına. Tabii hoşuna gitmeyen insan tipleri var. Olacak. Zaten biz bunları göze alarak çıktık. Geçen bir konuşmamda da söylemişimdir. Asfaltı herkes döker, kaldırımı herkes yapar. Parası varsa bu hizmetleri yapan parti herkes yapar. Ama şurada biriken insanları para vererek buraya getiremezsiniz. Ayağınıza sağlık. Teşekkür ediyorum. Güvendiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Serikli hemşerilerim öyle güvenmediği insanların arkada durmaz. Vallahi el bile tutmaz.”

 “ÇINARALTI’NDA 3 TANE DÜKKANI BİRİLERİ 22 YILDIR İŞLETİP KİRAYA VERMİŞLER”

 “5 yıldır hep hizmet ediyoruz, hem de malınıza, mülkünüze sahip çıkıyoruz. Çok uzağa gitmeye gerek yok arkadaşlar. Çınaraltı bu ilçenin merkezidir. Göreve geldiğimizde kurduğumuz komisyondaki arkadaşlar tapuya gittikleri zaman Çınaraltı’nda 3 tane dükkanın belediyeye ait olduğunu görmüşler. Ama bu dükkanların 22 yıldır bir santim hissesi olmayan birileri tarafından kullanılıp kiraya verildiği bir gördük. Almayalım mı bunu? Üç tane dükkanı aldık arkadaşlar biz kiraya veriyoruz şimdi.”

“AİLELERİMİZİN EKMEK İHTİYACINI KARŞILAYAN BİR BELEDİYEYİZ”

“İşte bugün biz bu fırını açarken ihtiyacı çok iyi biliyoruz. Ekonomik sıkıntıları var insanlarımızın. Çünkü belediyeye günlük birçok ihtiyacı olan insanımız gelir. Elimizden geldiği kadar arkadaşlarımızla hep dokunmaya çalışılır. Boş döndürmemeye çalışırız. Biz uzun zamandan beri aşağı yukarı 3-3,5 yıldır zaten belli ailelere ürettiğimiz buğdayların bir kısmını satarak bir kısmının parasıyla destek olmaya çalışan, ailelerimizin ekmek ihtiyacını karşılayan bir belediyeyiz. Bundan komşusunun bile haberi yoktur. Fırıncıyla kendisi bilir.”

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÇAY VE HER GÜN DEĞİŞİK BİR ÇORBA ÜCRETSİZ”

“Kütüphane yapmak bizim görevimiz. Çünkü ilçeye yakışan bir kütüphanemiz olmadığını hepimiz biliyoruz. Yani köydeki dedemizin, babamızın yaptığı gibi 160 metre kare üstü akan bir kütüphane vardı merkezimizde. Şimdi bu ilçede 2 tane kütüphane var. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımız hem millet bahçesi içindeki kütüphaneler hem de buradaki 9 Mart Parkı içerisindeki kütüphaneler ders çalışıyorlar.

Millet Bahçesi içindeki kütüphanemizde ders çalışan öğrencilerimize çay ücretsiz değerli arkadaşlar. Onlara sabah 9’dan akşam 10’a kadar her gün değişik bir çorba ücretsiz değerli kardeşlerim. Yani bizim eğitimle ilgili görevlerimiz var. Bunu belediyelerin asli görevi olarak kabul ediyoruz. Dokunmadığımız okul yani okullarımızın bahçe düzeni fiziki şartları oralardan gelen talepleri mutlaka ve mutlaka karşılamak mecburiyetinde olduğumuzu biliriz.”

Enver (7)-1

“EKMEK ÜRETİMİNİ 40 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

“Açmış olduğumuz fırında bugün 27 bin civarında ekmek üretiyoruz. Bunun bu kadar konuşulmasının nedeni değerli arkadaşlar ekonomik yönden insanlarımızın ne kadar sıkıntı ki çektiklerinin bariz bir örneğidir. İşte bugün iki tane daha fırınımız İstanbul'dan yola çıktı kapasiteyi artırarak 27 binlerdeki ekmek üretimini 40 binin üzerine çıkaracağız. Biz buğday ekeceğiz. Biz domates ekeceğiz. Biz biber ekeceğiz. Bu yıl da, 25 dönüm şu anda seralarımızda karpuz ektik. Bu kazandığımız paralarla da size hizmet edeceğiz, size hizmet vereceğiz.”

Enver (5)-1

“ÖYLE KURŞUN FİLAN KORKUTMAZ BİZİ”

Hani derler ya böyle halk arasında konuşulur, ‘Verdiğin para, emek sana hizmet olarak döner’. Bana hizmet olarak geriye dönmedi değerli arkadaşlar. Fırının yerindeki işgalciyi kaldırırken Belek meydanındaki işgalcileri kaldırırken evime kurşun olarak döndü değerli arkadaşlar.  Biz Memleket sevdasıyla birçok insan gibi ülkemizi kurtaralım derken kendisini zor kurtaran mücadele adamıyız. Yani öyle kurşun filan korkutmaz bizi.

Belediyenin kuruluş sebebinin insan olduğunu biliriz. 5 yıldır da bir gün o belediyenin kapısını kapatmadım değerli arkadaşlar. İnanın sabahtan, akşamın geç saatlerine kadar, zevk alarak çalışıyoruz. Bizim bütün amacımız insanımızın yüzünün gülmesi, bizim bütün derdimiz hoş bir sada bırakmak. Bunların geçici görev olduğunu bilenlerdeniz.”

“HAKKIMIZI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ”

“Turizm sektörü hem bölgemiz için hem de ülkemiz için çok önemli belediye olarak da önünü açmak için her türlü gayreti ve desteği veririz. Çünkü her bölgenin gelişmesi hem orada binlerce istihdam yaratılması çok kıymetli ve değerlidir.” Şeklinde konuşan Aputkan, “Ama biz de vatandaş olarak hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bunun mücadelesini şimdiye kadar verdik. Bundan sonra da vereceğiz.” dedi

YENİ MESİRE ALANLARI

Aputkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Boğazkent’te Acısu, Köprüçay arası 10 yıl Serik Belediyesi’nin.  İnşallah orada yaptığımız halk plajlarının bir örneğini de Köprüçayının orada da yapacağız, mesire alanları yapacağız. Belek günübirlik alanın arkasındaki 95 dönüm orman alnı da 20 yıllığına Serik Belediyesine tahsis edildi.”

Serik Belediyesi’nin tesislerinde otoprak, şezlong, giriş, tuvalet vb. hizmetlerin ücretsiz olduğunu belirten Aputkan, her hizmetten ücret alınırsa sosyal belediyeciliğin anlamının kalmayacağını belirtti.

ÇAKIR, “KAMU GÖREVLERİ ALLAH RIZASI İÇİNDİR”

Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, konuşmasında şunları söyledi; “Belediye başkanımız partimizin adayı Enver Aputkan, Serik’li hemşerilerimize yaptıklarını anlattı. Tabii Bir söz var. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Yani insan hafızası çabuk unutur. Dolayısıyla kıymetli belediye başkanımız Serik'te belediye görev süresi içerisinde neyle karşılaştığını, hangi hizmetleri verdiğini tek tek anlattı. Biz de dinledik. Tabii bizim yaptığımız görevler belediye başkanlığı görevleri, kamu görevleri rıza-i ilahi içindir. Yani Allah rızası içindir.  buradan teşekkür bekleyenler bizim için tabi olan rıza-i ilahidir. Tabii bir de şu var insan nesli mutlaka maharet iltifata tabidir. Enver Başkanımız yaklaşık otuz beş yıldır muhtarlıktan bugüne gelen bir hizmet serüveni var.35 yıl siyasette kalmak, hizmet yapmak gerçekten kolay bir şey değil.

Ben Serik’te olmaktan bir kere daha şeref duydum, onur duydum. Genel başkanımız sayın Mustafa Destici’nin bu vesileyle selamlarımı hürmetlerimi iletiyorum. Belediye başkanımız Şehr-ül emanetten bahsetti. Yani aynı zamanda Şehr-i Emin. Şehrin en güvenilir, en emin insanı. Şehrin emanet edildiği şahsiyet emanet edilen kişi. Tabii şehr-ül emin ifadesi kolayca ifade değil. Özellikle Büyük Birlik Partisi burada şehit liderimizi sizlerin huzurunda rahmetle, minnetle bir kez daha istiyorum. Allah rahmet eylesin. Şimdi şehit liderimizden gelen ne kadar büyük miras. Bizim davamızdan belediye başkanı adayı olmuş kişi tam da yani şehr-ül emin gibi olmalı. Belediye başkanımıza hem partimize, hem davamızda, duruşuyla, kişiliğiyle bize emanet ve bize yakışıyor.”

“BAŞKANIMIZ 5 YIL EMANETE GÖZÜ GİBİ BAKMIŞ.”

“Serikli hemşerilerimizden beklentimiz şu. Başkanımız beş yıl emanete gözü gibi bakmış. Her bir malı kendi canı gibi korumuş. Sizlerin hak ve menfaatlerini kendi hak ve menfaatleri gibi korumuş. Bundan sonra da bizim davamız için önce insanımızın hakkı, hukuku önemli. Onun içinde bu hakkı hukuku koruyacak bir kişinin olması çok önemli. Büyük Birlik Partisi Belediyeciliği olarak temiz, şeffaf, ilkeli, hakkı bilen, hak için çalışan ve bunun peşinde koşan belediye başkanının seçilmesi bizim için en önemli vazife. Bu şehre yapılan ve bundan sonra yapılacak hizmetlere ortak olmak bizim için önemli.

Enver (8)-1

“BİZ MİLLET OLARAK DEVLETTEN HAKKIMIZI HER ZAMAN ALIRIZ”

Biz BBP olarak size şu vaadi verebiliriz. Enver Başkan başka partideydi bu partiye geçti hizmet yapabilir mi diye asla soru sormayınız. Asla endişe etmeyin. Biz millet olarak devletten hakkımızı her zaman alırız. Yeter ki hak olalım. Devletten Serik olarak hakkımızı alırız. Bunun adı kamu bütçesi. Kamu bütçesinden hem vatandaşımız, hem de belediyemiz doğru projelerle her zaman hak ettiğini alır. 31 Mart’ta Enver Başkanımızı seçmeye hazırız.”

Konuşmalardan sonra ise Enver Aputkan’ın Serik Belediye Meclis Adayları tek tek sahneye çağırılarak tanıtıldı. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı.

Haber: Osman Türkçe

Enver (13)-1Enver (12)Enver (11)Enver (10)Enver (9)-1Enver (6)-1Enver (4)-1Enver (3)-1Enver (2)-1

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN