ANTALYA'da daha önce görev yapmış eski siyasilerden bazıları 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına aday oldu. Eski belediye başkanları Süleyman Topcu, Okan Kocakaya, Kaan Osman Sarıoğlu, Ramazan Çalık, İsa Yıldırım, eski milletvekilleri Aydın Özer ve Niyazi Nefi Kara ile eski il başkanları Rıza Sümer ve Mustafa Aksoy siyaset sahnesine yeniden çıktı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin partilerde aday belirleme süreçlerinde sona gelindi. Geçici aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edildi. YSK, itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından 3 Mart'ta kesin aday listelerini açıklayacak. Antalya özelinde bazı partiler aday listelerinde mevcut belediye başkanlarına yer verirken, bazılarında yeni isimler gündeme geldi. Geçmişte belediye başkanlığı, milletvekilliği ve parti başkanlığı yapan bazı isimler ise yeniden siyaset sahnesine çıktı. Bu isimlerin bir kısmı önceki dönemlerde görev yaptıkları partilere, bir kısmı ise farklı partilere yöneldi.

ESKİ BAŞKANLAR VE ESKİ VEKİLLER

Eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, halefi eski Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, eski Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, eski Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, eski CHP milletvekilleri Aydın Özer ve Niyazi Nefi Kara, eski AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile eski MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy yeniden siyaset sahnesine çıkan isimler oldu.

Manavgat Belediyesi'nde Devir Teslim Manavgat Belediyesi'nde Devir Teslim

HALEF- SELEF YENİDEN YARIŞACAK

Demre Belediyesi'nde 2004- 2019 yılları arasında 3 dönem başkanlık görevini yapan Süleyman Topcu, İyi Parti'nin Demre Belediye Başkan adayı oldu. 2019'da Millet İttifakı adına İYİ Parti'den katıldığı seçimi kazanarak Süleyman Topcu'nun halefi olan eski Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ise bu kez Demokrat Parti'nin adayı oldu. Kocakaya, 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa etmiş ancak aday gösterilmemişti.

SARIOĞLU 'NEREDE KALMIŞTIK' DEDİ

Finike Belediyesi'nde 2014- 2019 döneminde başkanlık görevini yürüten Kaan Osman Sarıoğlu, 'Nerede kalmıştık?' diyerek yola çıktı, Demokrat Parti'nin Finike Belediye Başkan adayı oldu. Eski CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise siyaset sahnesine bu kez belediye başkan adayı olarak dönmeyi seçti ve o da Demokrat Parti'nin Kumluca Belediye Başkan adayı oldu.

ÇALIK, YENİDEN REFAH'IN ADAYI

Serik Belediyesi'nde 2014- 2019 döneminde başkanlık görevini yürüten Ramazan Çalık da yeniden aday oldu. Ramazan Çalık, Serik Belediye Başkan adaylığına Yeniden Refah Partisi'nden girdi. Eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, siyaset sahnesine dönerek Aksu'dan tekrar CHP'nin adayı oldu. Eski CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da belediye başkan adaylığını tercih etti. 'Halkın doktoru halkıyla buluşuyor' diyen Niyazi Nefi Kara, CHP'nin Manavgat Belediye Başkan adayı.

ESKİ İL BAŞKANLARI DA ADAY

Eski AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, partisinin Kepez Belediye Başkan adayı oldu. Rıza Sümer, 'Kepez için gerçek belediyecilik' diyerek yola çıkarken, Eski MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy da Rıza Sümer gibi belediye başkan adaylığını tercih etti. 'Ver elini Gazipaşa' diyen Mustafa Aksoy, MHP'nin Gazipaşa Belediye Başkan adayı oldu. (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN